plny-hrniec_transparent_negativ.png

Najjednoduchšia marináda na mäso: Pripravená za 2 minúty a mäso ochutí fantasticky!

Moja obľúbená marináda na mäso. Je neuveriteľne jednoduchá a mäsko vďaka nej úžasne jemné a šťavnaté. Ja používam na pečenie, smaženie aj na grilovanie. Určite odporúčam!

Moja obľúbená marináda na mäso. Je neuveriteľne jednoduchá a mäsko vďaka nej úžasne jemné a šťavnaté. Ja používam na pečenie, smaženie aj na grilovanie. Určite odporúčam!

Potrebujeme:

500 g mäsa nakrájaného na kocky alebo tenšie plátky

1,5 šálky olivového oleja

4 šalotky

3 strúčiky cesnaku

Tymián, červenú papriku (sladkú aj štipľavú), oregano, rascu a soľ

Postup:

Umyté a nakrájané mäso vložíme do misky a zalejeme olivovým olejom. Pridáme soľ, všetky koreniny a dobre premiešame. Nakoniec do zmesi primiešame strúčiky cesnaku prekrojené na polovice a ošúpané celé šalotky. Prikryjeme fóliou a odložíme do chladničky na 2 hodiny, ideálne na celú noc.

Ak budete mäso prirpavovať na panvici, netreba už pridávať žiaden olej. Mäsko je výborné, jemné a vláčne.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: ye-mek

Najlepšie recepty na dnes