plny-hrniec_transparent_negativ.png

Skúste hneď na obed, je to bomba: Najchutnejšie nové zemiaky v rúre – tromfli aj nedeľné rezne!

Výborný recept na plnené nové zemiaky, ktoré sú veľmi krehké a naozaj výnimočne chutné. Tromfnú aj hlavný chod!

Výborný recept na plnené nové zemiaky, ktoré sú veľmi krehké a naozaj výnimočne chutné. Tromfnú aj hlavný chod, u nás sa minuli skôr, ako rezne!

Potrebujeme:

1 kg nových zemiakov

30 g zmäknutého masla

100 g strúhaného syra

3 strúčiky cesnaku

Zväzok kôpru

1 lyžica majonézy alebo kyslej smotany

Postup:

Zemiaky dôkladne umyjeme, nešúpeme a na viacerých miestach popicháme nožom, osolíme. Na zľahka vymastenom plechu pečieme pri 190 po dobu 40-50 minút.

V miske zmiešame maslo, cesnak, syr, nakrájaný kôpor a majonézu – dochutíme soľou a korením.

Prepečené zemiaky nakrojíme na vrchu do kríža, aby nám vzikol otvor naplnenie. Do otvoru navrstvíme náplň (asi 1 lyžicu na každý zemiak). Dáme do rúry ešte na 2 minúty.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes