plny-hrniec_transparent_negativ.png

Múka, voda a trochu tvarohu: Neuveriteľne chutné a ľahké MINI Záviny!

Pripravte si doma jednoduché pečivo plnené tvarohovou zmesou, ktoré vám rozvonia celý dom.

Chutné a sýte jedlo, ktoré si obľúbite na raňajky aj večeru.

 

 

Jednoduchý a rýchly recept na syrové štangle z youtube kanála Gözde Yemek Tarifleri.

Potrebujeme:

2 poháre teplej vody (400 ml)

4,5 šálky hladkej múky (540 g)

1 balenie droždia (10 g)

1 ČL kryštálového cukru (10 g)

1 ČL soli (8 g)

Na náplň:

200 g tučného tvarohu alebo feta syra

petržlenovú vňať

Na potretie:

2 žĺtky

1 PL mlieka

 

 

Postup:

Do misky nalejeme teplú vodu.

Pridáme droždie a cukor.

 

 

Metličkou miešame, kým sa cukor a droždie nerozpustí.

Pridáme múku, soľ a miešame, kým sa cesto nespojí.

 

 

Potom rukou miesime cesto 2-3 minúty.

Misku prikryjeme a necháme 30 minút kysnúť na teplom mieste.

 

 

Z nakysnutého cesta vytlačíme vzduch.

Vymiesime ho na pomúčenom stole.

 

 

Cesto rozdelíme na desať rovnakých častí.

Nakrájané časti pomúčime a vyvaľkáme gule.

 

 

Cesto zrolujeme a roztiahneme (viď video).

V miske zmiešame tvaroh alebo feta syr s nasekanou petržlenovou vňaťou.

 

 

Cesto miernym zatlačením rukami trochu roztiahneme.

Nanesieme syrovú plnku a konce pevne uzavrieme.

 

 

Potom cesto poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.

V pohári zmiešame vajcia s mliekom a potrieme vrch štanglí.

 

 

Plech vložíme do predhriatej rúry.

Pečieme 25 minút pri teplote 180°C.

 

 

Po vybratí z rúry potrieme štangle zmäknutým maslom.

Môžeme servírovať.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: unsplash
Foto: unsplash
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes