Neodolateľne chutný ovocný dezert s čokoládovou polevou.
Lahodná delikatesa, ktorá je nenáročná na prípravu, okúzli všetky vaše zmysly.
Neodolateľný čokoládovo-ovocný dezert podľa receptu z youtube kanála Delmira Cooking.
Potrebujeme:
500 ml mlieka
30 g kryštálového cukru
7 g agarového prášku (ako náhradu môžete použiť instatnú želatínu podľa návodu)
jahody
pomaranč
kiwi
banán
Na čokoládovú polevu:
500 ml mlieka
80 g kryštálového cukru
7 g agarového prášku
15 g kakaového prášku
130 g tmavej čokolády
Postup:
Do rajnice nalejeme mlieko.
Nasypeme cukor, agar a metličkou dobre premiešame.
Zmes varíme do bodu varu, kým nezhustne.
Ak používame instantnú želatínu, necháme ju napučať v studenej vode a do zmesi vmiešame až vtedy, keď sa zloží z plameňa. Želatína sa nesmie variť.
Zmes nalejeme do formy.
Počkáme, kým zmes zhustne.
Potom na kraj naukladáme na polovicu nakrájané jahody.
Oproti poukladáme pomarančové mesiačiky.
Zalejeme mliečnou zmesou.
Pridáme ošúpané kiwi.
Po stranách naukladáme nakrájané banánové plátky.
Nalejeme zmes a po krajoch naukladáme jahody.
Potom ovocie opäť zalejeme zmesou.
Do stredu formy naukladáme pomaranč a po krajoch plátky banánu.
Nalejeme zvyšnú zmes a formu vložíme na 30 minút do chladničky.
Po zachladení vyberieme stuhnutú zmes z formy.
Do rajnice nalejeme mlieko.
Pridáme cukor, kakao, agar a metličkou dobre vymiešame.
Rajnicu preložíme na sporák a pridáme nalámanú čokoládu.
Na ohni počas miešania varíme, kým zmes nezhustne.
Na dno formy nalejeme vrstvu čokoládového krému a počkáme, kým nezačne tuhnúť.
Potom do formy vložíme stuhnutú bielu zmes s ovocím.
Zalejeme čokoládovým krémom a formu vložíme na hodinu do chladničky.
Po zachladení vyberieme dezert z formy a môžeme servírovať.
Dobrú chuť!
Video návod: