plny-hrniec_transparent_negativ.png

Mäso nie je nutné: Keď nemám mäso, pripravujem tieto cigánske fašírky!

Pripravte si doma perfektnú vegetariánsku pochúťku.

Naše kapustové fašírky si okamžite zamilujete a na mäsovú verziu si pri nich ani nespomeniete.

 

 

Fantastický recept na lahodné bezmäsité fašírky z youtube kanála Галина Кухня.

Potrebujeme:

100 g ovsených vločiek

1 šálku vody

400 g kapusty

1 cibuľu (120 g)

1 ČL soli

9 PL rastlinného oleja

1 ČL mletej papriky

1/4 ČL mletého čierneho korenia

1 strúčik cesnaku

150 g strúhanky

 

 

Postup:

Do hlbokej misky nasypeme ovsené vločky.

Zalejeme ich horúcou vodou.

Necháme 25 minút odstáť.

 

 

Cibuľu nakrájame na drobno.

Na panvicu pridáme olej a cibuľu.

Premiešame.

 

 

Pridáme nasekanú kapustu.

Počas miešania smažíme cca 5 minút do zlatista.

Osmaženú kapustu pridáme do misky s vločkami.

 

 

Pridáme soľ, mletú papriku, čierne korenie a všetko spolu premiešame.

Potom do zmesi nastrúhame cesnak a zamiešame.

 

 

Ruky si namočíme vo vode.

Lyžicou naberieme zmes, vyformujeme fašírky a zo všetkých strán obalíme v strúhanke.

 

 

Na panvici zohrejeme olej.

Znížime na strednú teplotu a vložíme fašírky.

 

 

Fašírky smažíme 5 minút z každej strany.

Potom prekryjeme panvicu.

Smažíme ďalšie 3-4 minúty.

 

 

Hotové bezmäsité fašírky posypeme nasekaným kôprom a petržlenovou vňaťou a môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

 

 

Video návod:

 

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes