Výborný nápad na obed v štýle živánskej. My to voláme misky s prekvapením, pretože vždy pridáme nejaké iné suroviny a nikdy neviete, aké skvelé chute v miskách nájdete. Navyše, pripravíte ho bez toho, aby ste museli riešiť špinavé riady. Skvelý tip pre každého, kto si rád uľahčí prácu.
Potrebujeme:
1 kg kuracích pŕs umytých a nakrájaných nadrobno
5 zemiakov – nakrájaných na kolieska
3 paradajky nakrájané na kolieska
2-3 cesnakové strúčiky
200 ml mlieka
2 ks cibule
2 ks vajec
200 g tvrdého syra
3 lyžice kyslej smotany
Soľ a čierne mleté korenie
Postup:
Kuracie mäsko zalejeme mliekom a dáme na 60 minút do chladničky. Mäsko bude vďaka tomu skutočne jemné a vláčne.
Zatiaľ, čo sa mäsko marinuje, z niekoľkých vrstiev alobalu vyrobíme väčšie misky. Toto množstvo nám vystačí na 3 misky. Formy vymastíme olejom a navrstvíme do nich osolené plátky zemiakov, plátky cibule a kyslú smotanu. Potom do foriem rovnomerne navrstvíme kuracie mäsko, ktoré si osolíme a okoreníme. Na mäsko uložíme aj plátky paradajok a strúhaný syr zmiešaný s pretlačeným cesnakom.
Vložíme do vyhriatej rúry a pri teplote 180 stupňov pečieme 50 minút, z toho 30 minút prikryté. Podávame ozdobené zelenými bylinkami.
Obed je pripravený.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)