plny-hrniec_transparent_negativ.png

Kôprová omáčka do šalátov, na chlebíčky aj k mäsu – výroba zaberie 5 minút: Teraz máte obľúbené aromatické byliny k dispozícii po celý rok!

Koprová omáčka je užitočná nielen na zimu, ale aj v lete na ochutenie studených polievok, šťavnatých šalátov zo sezónnej zeleniny, ako nátierka na chlebíčky či výborný doplnok domácej grilovačky. Toto zelené korenie dáva jedlám jedinečnú chuť a vôňu.

Potrebujeme:

2 hrnčeky kôpru nakrájaného nadrobno (kôpor nezabudnite najskôr umyť a potom osušiť na papierových obrúskoch)

1 citrón

1 lyžička soli

10 strúčikov cesnaku – ošúpaných, nakrájaných

100 ml olivového oleja

½ lyžičky kr. cukru

Postup:

Ku kôpru pridáme nakrájané strúčiky cesnaku, soľ a cukor.

Citrón opláchnite a kôru nastrúhajte na strúhadle (dávajte pozor, aby ste nenastrúhali aj bielu vrstvu, tá je totižto veľmi horká. Potom citrón prekrojte a šťavu vytlačte do zelenej zmesi. Pridáme aj olivový olej a všetko spolu rozmixujeme na krémovú zmes. Skladujeme v sterilizovanej nádobe v chlade.

kôpor omáčkou

Najlepšie recepty na dnes