Výborný šalát zo solenej kapusty a mrkvy. Najlepšia príloha k nedeľnému obedu, alebo keď máte jednoducho chuť na niečo chutné pod zub.
Potrebujeme:
1 kg kapusty
1 kg mrkva
1 PL kr. cukor
2 PL soľ
1 l voda
Postup:
Kapusta a mrkvu nastrúhame na strúhadle alebo ostrým nožom nakrájame na tenké rezance.
Vo veľkej miske premiešame a pripravíme si veľký pohár. Kapusta s mrkvou poriadne natlačíme do veľkého pohára. Môžete si pomôcť aj paličkou z mažiara, aby ste kapusta s mrkvou poriadne natlačili do pohára.
Vodu zvaríme a necháme vychladnúť. Do studenej vody pridáme cukor a soľ a miešaním rozpustíme. Túto vodu nalejeme do naplneného pohára. Nezatvárame pohár úplne, len zľahka. Pohár položíme do misky, aby sa nestalo, že vám voda pretečie.
Kapusta kvasí cca 3-4 dni, pri izbovej teplote. Potom pohár preložíme do chladničky a podávame.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)