Ešte nikdy som nemal taký jemný, krémový jogurtový koláč! Pripravuje sa ľahko a rýchlo, zvládnu ju aj začiatočníci.
Výborný recept sme našli na youtube.
Potrebujeme:
350 g prírodného jogurtu
4 vajcia
100 g cukru
50 g kukuričného škrobu
1 lyžička prášku do pečiva
Na posypanie:
Práškový cukor
Postup:
Začneme tým, že si oddelíme bielky a žĺtky.
K žĺtkom pridáme cukor a vyšľaháme do peny.
Pridáme škrob a prášok do pečiva.
Do hmoty pridáme aj biely jogurt a všetko dobre premiešame pomocou šľahača.
K bielkom pridáme soľ.
Vyšľaháme na tuhý a pevný sneh.
Teraz sneh opatrne ručne vmiešame do žĺtkovej hmoty.
Miešame tak, aby sme zachovali nadýchanú konzistenciu cesta.
Formu s vyššími okrajmi vyložíme papierom na pečenie – dno aj boky.
Do formy nalejeme cesto.
Vložíme do vyhriatej rúry, kde pečieme 50 minút pri 170 ° C.
Koláč vyberieme z formy a necháme vychladnúť.
Posypeme práškovým cukrom a môžeme si pochutnávať.
Niečo tak jemné a lahodné ste dávno nejedli!
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod: