Neuveriteľne chutný a rýchly jablkový koláč.
Využite jabĺčka z vlastnej úrody a nešetrite nimi.
Koláčik je šťavnatý a úplne sa topí v ústach.
Postupujte podľa receptu z YouTube kanála Lecker mit Kristy.
Potrebujeme:
3 vajcia
150 g kryštálového cukru
1 ČL vanilkového extraktu
štipku soli
100 g masla
100 g bieleho jogurtu
240 g hladkej múky
2 ČL prášku do pečiva
4 jablká
1/2 citróna
tortovú formu
marhuľový džem na potretie
Postup:
Do misky si rozbijeme vajcia.
Pridáme kryštálový cukor, vanilkový extrakt, štipku soli a všetko spolu premiešame metličkou.
Maslo si rozpustíme a pridáme do hlavnej zmesi.
Pridáme jogurt a všetko dobre premiešame.
Múku si zmiešame s práškom do pečiva a preosejeme do tekutej zmesi.
Miešame metličkou kým nie je zmes krásne krémová.
Jablká si ošúpeme, zbavíme jadrovníkov a nakrájame na približne rovnaké kúsky.
Pokrájané jabĺčka si pokvapkáme citrónovou šťavou, aby nezhnedli.
Rukami premiešame a 2/3 jabĺk pridáme do cesta.
Formu si vymastíme maslom a nalejeme do nej pripravenú hmotu.
Rovnomerne rozotrieme a navrch poukladáme zvyšné jablká.
Formou párkrát poklepeme o stôl, aby sa jablká „usadili“ a vložíme do vyhriatej rúry na 180 °C.
Pečieme 40 minút, potom odstránime obvodovú časť formy a vrch potrieme marhuľovým džemom.
Hotovo.
Koláčik nakrájame a môžeme podávať.
Celý postup si môžete pozrieť v priloženom videu.
Dobrú chuť!