Príprava je mimoriadne jednoduchá, piškóta je taká jemná, že sa jednoducho roztopí v ústach!
Uložte si recept na tento vynikajúci koláč!
Všetko, čo musíte urobiť je zamiešať cesto lvareškou.
Potrebujeme:
5 vajec
200 g kr. cukru
250 g masla
350 g polohrubej múky (v originály je použitá hladká múka, ja som dala polohrubú)
1 bal. prášku do pečiva
asi 1 kg jabĺk
Na posypanie:
práškový cukor
Postup:
Roztopte maslo.
Nechajte ho vychladnúť.
Očistite jablká a šupky.
Rozdeľte ich na štvrtiny a potom nakrájajte každú štvrtinu jablka na tenké plátky.
Vyšľahajte vajcia a cukor, kým sa cukor úplne nerozpustí.
Pridajte rozpustené a ochladené rozpustené maslo.
Rozmiešajte.
Postupne pridajte (v 2 dávkach) preosiatu múka s práškom do pečiva.
Miešajte, kým zmes nebude hladká.
Pridajte jablká.
Dobre premiešajte.
Cesto rovnomerne navrstvite na štandardný plech na pečenie, naolejovaný alebo vystlaný papierom na pečenie.
Pečieme v predhriatej rúre 45 – 50 minút pri 180 ° C.
Skontrolujte, či je koláč pripravený pomocou špáradla.
Nechajte vychladnúť.
Potom nakrájajte na štvorčeky a podávajte!
Prajeme vám dobrú chuť! :-)