plny-hrniec_transparent_negativ.png

Jablká nakrájam na plátky, poukladám na sušienky a dám piecť: Za tento NÁPAD by mal niekto dostať metál!

Úžasný koláčik ktorý poznáme aj pod názvom "falošná štrúdľa".

Toto je mimoriadne rýchly recept na koláč pripomínajúci jablkovú štrúdľu.

 

 

Je nezvyčajný v tom, že vyžaduje pečenie a súčasne použitie hotových sušienok – typických pre nepečené dezerty.

Vďaka tomuto triku z portálu smakosze je cesto chrumkavé aj mäkké zároveň, takže za pár minút v kuchyni dostanete dezert s dvoma textúrami.

Ako môžete vidieť v tomto recepte, použitie sušienok sa neobmedzuje len na nepečené koláče.

Môžete na ne, rovnako ako v tomto prípade, poukladať jablká, zaliať cestom a upiecť.

 

 

Vďaka tejto kombinácii vrstiev sa jablká príliš neprepečú a nevytvoria jednotnú hmotu, čím získame konzistenciu pripomínajúcu štrúdľu.

Príprava tohto dezertu nezaberie viac ako 15 minút a rovnaký čas sa pečie.

Jedná sa o mimoriadne rýchly koláč, ktorý sa dá pripraviť aj v prípade nečakanej návštevy.

Do koláča sa oplatí vybrať tvrdé a kyslé jablká, ktoré by sa pri pečení nemali rozpadnúť.

Navyš môžete pridať napríklad aj orechy, prípadne strúhaný kokos.

 

 

Na prípravu jablkového koláča potrebujeme:

1 balenie sušienok

2 tvrdé kyslé jablká

30 ml citrónovej šťavy

1 PL škorice

3 vajcia

80 g kryštálového cukru

100 g hladkej múky

1 ČL prášku do pečiva

Postup:

Sušienky naukladáme na dno zapekacej formy.

Jablká ošúpeme, nakrájame na štvrtiny a zbavíme jadierok. Potom nakrájame na plátky.

 

 

Vložíme ich do misky, polejeme citrónovou šťavou a premiešame.

Pre lepší výsledok môžeme jablká na pár minú odložiť, nie je to však nutné.

Na vrch sušienok na tesno poukladáme jablká a posypeme škoricou.

Žĺtky oddelíme od bielkov.

Potom žĺtky vyšľaháme s cukrom do tuha.

Pridáme sneh z bielkov a všetko premiešame mixérom.

 

 

Nakoniec po dávkach pridávame preosiatu múku s práškom do pečiva a po každom pridaní cesto dôkladne premiešame.

Cesto nalejeme na sušienky a jablká.

Vložíme do rúry predhriatej na 180°C a pečieme 15 minút, kým nebude koláč zlatohnedý.

 

 

Pred servírovaním môžeme koláč posypať práškovým cukrom alebo poliať čokoládovou polevou.

Prajeme vám dobrú chuť!

 

Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes