Bojíte sa, že hovädzie mäso bude tuhé?
Máme rpe vás skvelý recept, s ktorým bude jemné a lahodné, doslova ako masielko.
Držte sa tohoto postupu a neexistuje, že by sa vám nevydarilo.
Potrebujeme:
10 plátkov hovädzie zadné
250 ml olej
1 ks cibuľa
4 strúčiky cesnak
1 lyžička mletá sladká paprika
1 lyžička korenie gyros
podľa chuti soľ
1 lyžica solamyl
Na podávanie:
Cibuľa
Príloha podľa chuti:
Zemiaky
Ryža
Cestovina
Postup:
Marináda:
Do nádoby nalejeme olej.
Pridáme 4 strúčiky prelisovaného cesnaku, papriku, gyros korenie, solamyl, soľ podľa chuti.
Premiešame.
Mäso naklepeme a postupne namáčame do marinády.
Ukladáme do nádoby na seba, prikryjeme pokrievkou.
Necháme odstáť v chlade do druhého dňa.
Olej zlejeme a na panvici rozpálime.
Opečieme každý plát mäsa z oboch strán.
Ukladáme do zapekacej nádoby, každú vrstvu posypeme nakrájanou cibuľou, zalejeme zvyšnou marinádou, výpekom a vodou po povrch mäsa.
Pečieme prikryté v rozohriatej rúre do mäkka.
Teplota 200 ° C.
Časť vody sa odparí, omáčku podľa potreby ešte môžeme zahustiť solamylom a dosoliť podľa chuti.
Na podávanie:
1 cibuľu si nakrájame na kolieska.
Osmažíme na oleji dozlatista.
Mäso podávame posypané cibuľkou a s prílohou podľa chuti.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)