Tento rýchly a jednoduchý dezert zvládne naozaj každý.
Príprava zaberie len 5 minút a chutí fantasticky.
Vyskúšajte tento nepečený čokoládový dezert a pravdepodobne sa zaradí medzi vaše najobľúbenejšie maškrty.
Postupujte podľa tohto receptu z YouTube kanála Gesund und schnell.
Potrebujeme:
350 g sušienok
85 g nesolených arašidov
85 g kryštálového cukru
45 g kakaa
180 ml mlieka
110 g masla
1 balíček vanilínového cukru
Na polevu:
90 g mliečnej čokolády
30 g horkej čokolády
30 g rastlinného oleja
70 g mletých arašidov
Postup:
Sušienky si nadrobíme do misky na čo najmenšie kúsky.
Arašidy si vložíme do kuchynského robota a nasekáme najemno.
Následne nasekané arašidy zmiešame s rozdrvenými sušienkami.
Do hrnca si nasypeme cukor s kakaom, premiešame metličkou a zalejeme mliekom.
Dáme na sporák na mierny ohrev a všetko dôkladne vymiešame metličkou na hladkú konzistenciu.
Potom pridáme maslo spolu s vanilínovým cukrom a opäť premiešame.
Pripravenú hmotu nalejeme na sušienkovú zmes s arašidmi a premiešame.
Hmotu navrstvíme do silikónovej formy na tyčinky a odložíme do mrazničky na 1 hodinu.
Medzitým si pripravíme polevu tak, že všetku čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli.
Následne ju vymiešame s rastlinným olejom.
Nesolené arašidy si opäť nasekáme alebo pomelieme a primiešame ich do čokolády.
Keď nám hmota stuhne, uložíme tyčinky na mriežku a polejeme pripravenou čokoládovou polevou.
Dáme stuhnúť do chladničky a môžeme podávať.
Celý postup nájdete v priloženom videu.
Dobrú chuť!