plny-hrniec_transparent_negativ.png

Fantasticky chutná krkovička so zeleninou a slaninkou: Mäsko sa rozpadá na jazyku – komplet obed aj večera z 1 misy!

Vynikajúci obed z ktorého vám určite zvýši aj na večeru. Je to jednoduché na prípravu a veľmi, veľmi chutné.

Vynikajúci obed z ktorého vám určite zvýši aj na večeru. Je to jednoduché na prípravu a veľmi, veľmi chutné.

Potrebujeme:

  • 1 kg bravčovej krkovičky
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžička majoránky
  • 3 polievkové lyžice horčice
  • 5 zemiakov
  • 2 mrkva
  • 2 cibule
  • 1 červená paprika
  • 1/2 zelenej papriky
  • 200 g údenej slaniny
  • 1 šálka vývaru
  • olej na varenie
  • múka na poťahovanie
  • soľ

Postup:

Krkovičku umyjeme a osoušíme. Cesnak očistíme a pretlačíme. Mäso potrieme cesnakom, horčicou a posypeme majoránkou. Vložíme do misky, prikryjeme fóliou a necháme marinovať v chladničke (ideálne na noc, alebo aspoň 2 hodinky).

Potom mäso nakrájame na plátky a obalíme v múke. Krátko orestujeme z oboch strán, aby sa mäsko zatiahlo.

Mäso vložte do misy, na mäso uložíme nakrájané zemiaky a mrkvu. Rovnako pridajte aj nakrájanú papriku. Zeleninu a mäso môžete v mise vrstviť, alebo uložiť mäsko len na spodok a prikryť ho zeleninkou.

Cibuľku nakrájame nadrobno a spolu s nakrájanou slaninou orestujeme na rozpálenej panvici. Navrstvíme do misy. Dochutíme soľou, podlejeme vývarom a zakryjeme alobalom. Pri teplote 180 stupňov pečieme asi 1,5 hodiny.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes