Tento luxusný dezert máme doma veľmi radi a robíme pri každej slávnostnej príležitosti. Ak si chcete uľahčiť prácu, použite kupované medové pláty.
Potrebujeme:
Cesto:
1 vajce
150 g práškového cukru
30 g masla
1 čajová lyžička sódy bikarbóny
2 lyžice medu
3 lyžice mlieka
400 g hladkej múky
2 – 3 lyžice kakaa
Krém:
1 vajce
2 lyžice hladkej múky
300 ml mlieka
100 g cukru
300 g masla
vlašské orechy
Čokoládová poleva:
100 g čokolády na varenie
100 g masla
Postup:
Všetky suroviny okrem múky a kakaa zohrejeme na miernom ohni a varíme až kým nám nezmení hmota farbu a konzistenciu. Potom odstavíme a primiešame múku s kakaom. Vymiesime hladké cesto. Cesto si rozdelíme na rovnaké časti . 5- 6 a všetky vyvaľkáme na veľkosť plechu (ja pečieme na papieri na pečenie ale nie v plechu ale z opačnej strany, tam to aj vaľkám). Vaľkáme tak na 4-5 mm..
Pečieme vo vyhriatej rúre , 180 °C ale len chvíľočku. Takto si odpečieme všetky pláty, vždy upečený plát preklopíme na vlhkú utierku a taktiež papier ktorý nám po preklopení zostane na vrchu prekryjeme vlhkou utierkou. Chvíľu počkáme, potom papier odstránime.
Kým nám pláty chladnú pripravíme si plnku. Vajcia si vymiešame s cukrom a s múkou prilejeme 100 ml mlieka. Ostatné mlieko privedieme k varu prilejeme múčno vaječnú zmes a uvaríme puding . Oheň musí byť mierny aby vám to nezhorelo , pretože to dosť zhnustne. Pokiaľ sa bojíte, radšej varte puding vo vodnom kúpeli..
Krém necháme vychaldnuť pri izbovej teplote a taktiež maslo musí mať izbovú teplotu. Obe zložky potom po častiach prepojíme a vmiešame aj najemno nasekané orechy. Vymiešame dohromady na hladký krém ktorým plníme všetky pláty. Nedávame do chladničky ale necháme pri izbovej teplote naplnený zákusok odpočívať , aby sa nám pláty nasiakli a zostali mäkučké. Najlepšie je aspoň 2 hodiny.
Až potom prelejeme čokoládovou polevou. Tú si pripravíme vo vodnom kúpeli, rozpustením masla spolu s čokoládou.