plny-hrniec_transparent_negativ.png

Čokoládová torta na plechu s vlašskými orechmi a medom: Ideálny dezert na každú sezónu a každú príležitosť

Tento luxusný dezert máme doma veľmi radi a robíme pri každej slávnostnej príležitosti. Ak si chcete uľahčiť prácu, použite kupované medové pláty.

Potrebujeme:

Cesto:

1 vajce

150 g práškového cukru

30 g masla

1 čajová lyžička sódy bikarbóny

2 lyžice medu

3 lyžice mlieka

400 g hladkej múky

2 – 3 lyžice kakaa

Krém:

1 vajce

2 lyžice hladkej múky

300 ml mlieka

100 g cukru

300 g masla

vlašské orechy

Čokoládová poleva:

100 g čokolády na varenie

100 g masla

Postup:

Všetky suroviny okrem múky a kakaa zohrejeme na miernom ohni a varíme až kým nám nezmení hmota farbu a konzistenciu. Potom odstavíme a primiešame múku s kakaom. Vymiesime hladké cesto. Cesto si rozdelíme na rovnaké časti . 5- 6 a všetky vyvaľkáme na veľkosť plechu (ja pečieme na papieri na pečenie ale nie v plechu ale z opačnej strany, tam to aj vaľkám). Vaľkáme tak na 4-5 mm..

Pečieme vo vyhriatej rúre , 180 °C ale len chvíľočku. Takto si odpečieme všetky pláty, vždy upečený plát preklopíme na vlhkú utierku a taktiež papier ktorý nám po preklopení zostane na vrchu prekryjeme vlhkou utierkou. Chvíľu počkáme, potom papier odstránime.

Kým nám pláty chladnú pripravíme si plnku. Vajcia si vymiešame s cukrom a s múkou prilejeme 100 ml mlieka. Ostatné mlieko privedieme k varu prilejeme múčno vaječnú zmes a uvaríme puding . Oheň musí byť mierny aby vám to nezhorelo , pretože to dosť zhnustne. Pokiaľ sa bojíte, radšej varte puding vo vodnom kúpeli..

Krém necháme vychaldnuť pri izbovej teplote a taktiež maslo musí mať izbovú teplotu. Obe zložky potom po častiach prepojíme a vmiešame aj najemno nasekané orechy. Vymiešame dohromady na hladký krém ktorým plníme všetky pláty. Nedávame do chladničky ale necháme pri izbovej teplote naplnený zákusok odpočívať , aby sa nám pláty nasiakli a zostali mäkučké. Najlepšie je aspoň 2 hodiny.

Až potom prelejeme čokoládovou polevou. Tú si pripravíme vo vodnom kúpeli, rozpustením masla spolu s čokoládou.

Najlepšie recepty na dnes