plny-hrniec_transparent_negativ.png

Najdokonajšia bublanina, ktorá sa pečie len 15 minút: Len čerešne, 2 vajcia, 1 hrnček a prášok do pečiva – viac nepotrebujete!

Pani Viera Trenčanová Šeligová uverejnila vo fb skupine o varení recept na túto úžasnú domácu bublaninu na hrnčeky.

V tej chvíli bolo rozhodnuté.

Tento recept je taký výborný, že ju odvčera pečiem už tretíkrát a keďže máme domáce čerešne, určite nie naposledy. Prírpava vám zaberie 5 minút a pečenie 15 – za 20 minút máte dokonale chutný koláčik.

Bublanina sa v rúre krásne nafúkne a dvakrát zväčší svoj objem.

Potrebujeme:

Vykôskované čerešne – ak vám nevadia kôstky, pokojne použite aj celé umyté čerešne

2 hrnčeky polohr. múky

1 hrnček hl. múky

1 hrnček mlieka,

1 hrnček kr. cukru

pol hrnčeka oleja

1 pr. do pečiva

2 vajca

Postup:

Príprava je neskutočne jendoduchá a rýchla, nachystajte si len 1 misku a všetky prísady v nej spolu vyšľahajte – najskôr som vyšľahala vajcia s cukrom, potom so pridala olej, mlieko a nakoniec som pridala sypké prísady.

Vylejeme na vymastený a vysypaný plech, uložíme ovocie a pečieme vo vyhriatej rúre pri 200 st 15 minút. Samozrejeme, každý á rúra pečie inak, jednoducho treba si odsledovať, kedy je vrch aj spodok upečený. Mne to trvalo spomínaných 15 minút pri pečení na klasickom veľkom plechu. Môžete však piecť pri teplote 180 stupňov asi 35 minút.

Ten istý recept s jahodami.

 

Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes