Špeciálny recept na mliečny chlieb „Chigiri“ z jednoduchých ingrediencií.
Tento pokrm je taký jemný a nadýchaný, že nebudete vedieť odolať.
Famózny recept na nadýchaný a neskutočne jemný mliečny chlieb z youtube kanála Vinastar Channel.
Potrebujeme:
115 g sladeného kondenzovaného mlieka (ak chcete sladšie, môžete pridať 10-25 g cukru)
185 g mlieka (180 ml)
2 ČL instantného droždia
355 g hladkej múky
30 g masla (my sme použili slané)
1/2 ČL soli
Na potretie:
1 PL rozpusteného masla
1 ČL medu
Postup:
Do misky pridáme kondenzované mlieko.
Nalejeme mlieko.
Do zmesi nasypeme droždie a dobre premiešame.
Pridáme múku a špachtľou zamiešame.
Rukami vymiesime mierne hladké cesto.
V strede cesta spravíme jamku a vložíme zmäknuté maslo a soľ.
Cesto vymiesime do hladka.
Misku prekryjeme utierkou a necháme 3 minúty odpočívať.
Po uplynutí doby cesto opäť miesime 5 minút, kým nebude hladšie.
Potom cesto opäť prekryjeme utierkou a necháme hodinu kysnúť.
Z cesta vytlačíme vzduch.
Preložíme ho na stôl, roztiahneme a rozdelíme na 9 častí.
Z cesta ušúľame guľky, prekryjeme ich utierkou a necháme 10 minút odpočívať.
Potom z cesta valčekom vyvaľkáme všetok vzduch.
Z cesta vytvarujeme rolku a rozvaľkáme tak, aby vznikol trojuholník (viď video).
Potom ho zrolujeme a uložíme do vymastenej formy na pečenie.
Croissanty naukladáme (viď video), prekryjeme utierkou a necháme 10 minút odstáť.
Vrch potrieme trochou mlieka.
Formu vložíme do predhriatej rúry a pečieme 25 minút pri teplote 180°C.
Po upečení potrieme zmesou mlieka a medu a môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: