Jedno z mojich najobľúbenejších jedál. Nielen preto, že je pripravené za 15 minút, ale najmä pre skvelú chuť. Môžete k nemu pridať akúkoľvek zeleninu, huby alebo iné prísady a vždy bude chutiť úžasne.
Potrebujeme:
500 g kuracích pŕs
1,5 lyžice zemiakového škrobu
4 lyžice sójovej omáčky
½ lyžičky mletého zázvoru
150 g nesolených a nelúpaných arašidov
Voliteľné: 1 pálivú papričku
3 lyžice oleja na vyprážanie
Postup:
Mäso umyjeme a nakrájame na tenké prúžky. Obalíme v múke a opražíme na rozpálenom oleji pri vysokej teplote. Pridáme trochu soli, sójovú omáčku, zázvor, nasekanú pálivú papričku, znížime teplotu a a spolu restujeme na panvici, kým kuracie mäso nezmäkne.
Na inej panvici nasucho opražíme arašidy. Potom arašidy olúpeme a nasekáme nadrobno (môžete použiť aj lúpané arašidy).
Nakoniec pridáme arašidy k mäsu a spolu restujeme ešte 2 minúty.
Zložíme z plameňa a môžeme podávať. K mäsku môžete pridať zeleninu, alebo ho podávať len tak, s prílohou podľa chuti
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: povarenok