Skúsila som ho, keď som nemala doma lístkové cesto a odvtedy ho už vôbec nekupujem: Najrýchlejšie cesto na štrúdľu z 3 prísad!

Tento recept tromfne aj klasiku z lístkového cesta. Oplatí sa vyskúšať!
[mashshare]

Tento recept som prvýkrát skúsila, keď som nemala doma lístkové cesto a potrebovala som rýchlu náhradu.

Je z kuchárky, ktorú som dostala od mojej mamy a musím povedať, že štrúdle z neho sa veľmi vydarili a mali doma úspech.

 

 

Stačí naplniť marmeládou, alebo ochutenými strúhanými jablkami s cukrom a máte výbornú pochúťku ku káve.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

500 g hladká múka

200 ml vody

250 g margarínu alebo masla

Náplň (voliteľné):

Strúhané alebo krájané jablká

Orechy s cukrom

Mletý mak

Tvaroh

Postup:

 

Ide skutočne o úplne jednoduchý recept, ktorým hravo nahradíte kupované lístkové cesto.

Ja používam nielen na štrúdľu, ale aj na rýchle sladké pochúťky – šatôčky, croissanty atď.

Začneme s prípravou:

Tuk si nastrúhame a zmiešame s vodou a múkou – ja pridávam aj štipku soli.

 

 

Vypracujeme jednotné cesto a vyvaľkáme do tvaru plátu.

Plníme podľa chuti, ako klasickú štrúdľu (jablká, marmeláda, tvaroh, mak, orechy, lekvár).

Zavinieme, potrieme vajíčkom a pečieme dozlatista.

Ja zvyknem piecť pri teplote 180 stupňov.

Tento týždeň som skúsila novú náplň a zožala u nás veľký úspech, postupovala som nasledovne:

 

 

Jablká som nastrúhala a zľahka vytlačila šťavu.

Plát cesta som potrela domácou marmeládou z marhúľ a posypala jablkami.

Jablká som už nesladila, pretože marmeláda bola dosť sladká. Štrúdľa bola po upečení fantastická a šťavnatá!

 

 

V lete podávam štrúdľu s kopčekom zmrzliny a poprášenú cukrom.

Servírovali nám ju takto v jednej viedenskej kaviarni a bolo to výborné, odporúčam.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes