Tento šalát chutí celej rodine, klasiku s majonézou už pár rokov nerobím. tento šalátik je lahodný, ľahký a určite vám po ňom nebude ťažko. Šalát mám relácie o varené od šéfkuchára. Ešte musím povedať, že on nepoužil sterilizovanú zmes hrášok, kukurica, mrkva, ale všetko si pekne uvaril. Ja používam sterilizovanú zeleninu.
Potrebujeme:
2 kg zemiakov – uvaríme klasicky v šupke
10 ks kyslé uhorky
2-3 lyžice horčice
500 g zaváraný hrášok mrkva a kukurica
300 g biely grécky jogurt (2 alebo 10%)
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
3 vajcia uvarené natvrdo
1 cibuľa
Soľ mleté čierne korenie
Postup:
V šupke uvarené zemiaky si očistíme a pretlačíme, alebo nakrájame ako zvyčajne – dáme do misy a pridáme aj nakrájané vajíčka, uhorky, scedenú zeleninu.
Cibuľu si zľahka opražíme na panvici a pridáme do šalátu. Joguurt si zmiešame s horčicou, ochutíme koreím, soľou a kvapkou citrónovej šťavy, – primiešame k zelenine a ešte podľa vkusu dosolíme, dokoreníme.
Môžeme podávať.
prajeme vám dobrú chuť! :-)