plny-hrniec_transparent_negativ.png

Žiadna majonéza ani kalorické zálievky a chuť fantastická: 7 lahodných fitness šalátov na ploché brucho!

Vajcia, mrkvu, a ošúpané jablko aj syr nastrúhame.

Cesnak veľmi jemne nakrájanme.

Cibuľu jemne nasekáme, zabaríme vriacou vodou, ponoríme do ľadovej vody na 3 minúty a preložíme do jemného sitka. Necháme odtiecť vodu.

Šalátové vrstvy: 1. vrstva – cibuľa, 2. vrstva – jablko, 3. vrstva – vajcia, 4. vrstva – mrkva + cesnak, 5. vrstva – syr. Vrstvy sa opakujú.

Ochuťte kefírom alebo jogurtom.

Vložte šalát do chladničky, nechajte ho stáť 1-1,5 hodiny.

Ľahký šalát s kuracím mäsom, mrkvou a hráškom

Zloženie:

250 g vareného kuracieho mäsa

100 g konzervovaného zeleného hrášku

100 g varenej mrkvy

3-4 lyžičky prírodného jogurtu

soľ

Príprava:

Kuracie mäso a mrkva nakrájame úplne nadrobno.

Pridajte zelený hrášok, soľ a ochuťte s prírodným jogurtom.

Šalát „Dúha“

Svieži a ľahký šalátik s minimom kalórií a množstvom vitamínov. Vynikajúca voľba na ľahký obed, ktorý vám dodá množstvo množstvo energie a zároveň nezaťaží váš organizmus. Tak poďme na je jeho prípravu, nech si môžete čoskoro užívať farebnú dúhu na tanieri. :-)

Potrebujeme:

300 g kuracích pŕs

500 g čínskej kapusty

2 ks červenej cibule

1 ks žltej papriky

1 ks červenej papriky

Na zálievku:

1 zväzok zelenej cibuľky

1-2 strúčiky cesnaku

2 lyžice kyslej smotany

1 lyžicu dijonskej horčice

Korenie podľa chuti (bazalka, oregano, …)

Postup:

Kuracie mäso uvaríme, necháme vychladnúť a nakrájame na malé kúsky. Kapustu, papriku, cibuľu a 1/2 zelenej cibuľky nakrájame nadrobno a zmiešame s vychladnutým kuracím mäsom.

Pripravíme si zálievku. Pretlačený cesnak zmiešame s horčicou, smotanou a zelenou cibuľkou. Dochutíme soľou a korením.

Šalát s kuracím mäsom zalejeme omáčkou a môžeme podávať.

Kompletný fotopostup nájdete TU.

Ľahký šalát z čínskej kapusty

Potrebujeme:

1 menšiu čínsku kapustu

250 g cherry paradajok

50-60 g syra s nižším obsahom tuku

1 ks kuracích pŕs

2 krajce chleba (ideálne celozrnného)

Na zálievku:

3 lyžice gréckeho jogurtu

2 strúčiky cesnaku

1 lyžičku kôpru nasekaného nadrobno

1 lyžicu petržlenovej vňate nasekanej nadrobno

Soľ a korenie podľa chuti

Šťavu z citróna

Postup:

Kuracie mäso očistíme, umyjeme a na uvaríme, alebo nakrájame na menšie kúsky a orestujeme na olivovom oleji.

Čísnku kapustu nakrájame na pásiky a rajčiny pekrojíme na polovice a zmiešame s kapustou.

Z chlebíka odstránime kôrku a nakrájame na kúsky. Preložíme na plech vystlaný alobalom, pokvapkáme olivovým olejom a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme, kým povrch krutónov nie je zlatistý.

Pripravíme si zálievku – v miske zmiešame všetky ingrediencie a dochutíme citrónovou šťavou, soľou a korením.

Kuracie mäso nakrájame na menšie kúsky, pridáme ku krájanej zelenine, posypeme syrom a prelejeme zálievkou. Nakoniec posypeme krutónmi.

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

1 2

Dnes najobľúbenejšie