plny-hrniec_transparent_negativ.png

Domáca rýchla zmrzlina BEZ vajec: 6 jednoduchých a ĽAHKÝCH receptov pre všetky chute!

Pripravte si doma počas horúcich letných dní vynikajúce domáce zmrzliny, ktoré nikto neodmietne.

Recepty sú neskutočne jednoduché a výsledok neodolateľný.

 

 

Jednoduché recepty z portálu kiloretete na fantastické domáce zmrzliny.

Oreo zmrzlina

 

 

Potrebujeme:

18 Oreo sušienok

400 g kondenzovaného mlieka

480 ml smotany na šľahanie

Postup:

14 sušienok Oreo vložíme do potravinárskeho vrecka.

Pomocou valčeka ich rozdrvíme.

V miske mixérom rozšľaháme smotanu na krém.

 

 

Pri nízkej rýchlosti šľahania postupne pridávame kondenzované mlieko.

Na konci pridáme rozdrvené sušienky a vareškou premiešame.

 

 

Zmes vložíme do formy, ozdobíme zvyšnými sušienkami.

Vložíme aspoň na 6 hodín do mrazničky.

Čokoládová zmrzlina

 

Potrebujeme:

400 g kondenzovaného mlieka

480 ml šľahačkovej smotany

60 g kakaa v prášku

Postup:

V miske vyšľaháme smotanu.

Potom pridáme kakao a kondenzované mlieko a pri nízkej rýchlosti vymiešame.

 

 

Krém preložíme do formy, prekryjeme a vložíme do mrazničky aspoň na 6 hodín.

Mangová zmrzlina

 

 

Potrebujeme:

400 g kondenzovaného mlieka

480 ml šľahačkovej smotany

2 mangá

Postup:

Mango nakrájame na kúsky a rozmixujeme na pyré.

Smotanu vyšľaháme do tuha na krém.

 

 

Pridáme kondenzované mlieko, mangové pyré a vymiešame pri nízkej rýchlosti.

Zmes preložíme do formy, prekryjeme a vložíme minimálne na 6 hodín do mrazničky.

 

 

Jahodová zmrzlina

 

 

Potrebujeme:

480 ml šľahačkovej smotany

400 g kondenzovaného mlieka

340 g jahôd

1 ČL ružového potravinárskeho farbiva (voliteľné)

4-5 jahôd (voliteľné)

Postup:

Jahody pridáme do mixéra a šľaháme, kým nevznikne pyré.

V miske poriadne vyšľaháme smotanu.

 

 

Potom pridáme kondenzované mlieko, jahodové pyré, farbivo a miešame pri nízkej rýchlosti.

Môžeme zakomponovať aj nakrájané jahody.

 

 

Krém preložíme do misy, prekryjeme a vložíme na 6 hodín do mrazničky.

Zmrzlina s arašidovým maslom

 

 

Potrebujeme:

400 g kondenzovaného mlieka

480 ml šľahačkovej smotany

250 g arašidového masla

70 g pražených arašidov

Postup:

Smotanu vyšľaháme, pridáme kondenzované mlieko, arašidové maslo a miešame pri nízkej rýchlosti.

Zmes preložíme do formy a na vrch  pridáme na hrubo nasekané arašidy.

 

 

Formu prekryjeme a vložíme na 6 hodín do mrazničky.

Višňová zmrzlina

 

Potrebujeme:

480 ml smotany na šľahanie

400 g kondenzovaného mlieka

340 g višní (bez jadierok)

Postup:

Višne vyšľaháme mixérom, kým nevznikne pyré.

Smotanu vyšľaháme na krém.

 

 

Potom pridáme kondenzované mlieko višňové pyré a šľaháme pri nízkej rýchlosti.

Zmes preložíme do formy, prekryjeme a vložíme na 6 hodín do mrazničky.

 

Dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: pexels
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes