Tento recept som prvýkrát skúsila, keď som nemala doma lístkové cesto a potrebovala som rýchlu náhradu. Je z kuchárky mojej mamy a odvtedy ho robím pravidelne.
Potrebujeme:
500 g hladká múka
200 ml vody
250 g margarínu alebo masla
Postup:
Ide skutočne o úplne jednoduchý recept, ktorým hravo nahradíte kupované lístkové cesto. Ja používam nielen na štrúdľu, ale aj na rýchle sladké pochúťky – šatôčky, croissanty atď.
Tuk si nastrúhame a zmiešame s vodou a múkou – ja pridávam aj štipku soli. Vypracujeme jednotné cesto a vyvaľkáme do tvaru plátu. Plníme podľa chuti, ako klasickú štrúdľu (tvaroh, mak, orechy, lekvár). Zavinieme, potrieme vajíčkom a pečieme dozlatista.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)