Tradičný vianočný dezert, ktorý jednoducho nemôže chýbať ani tento rok.
Potrebujeme:
4 žĺtky
4 bielky
125 g masla
75 g práškového cukru
1 vanilkový cukor
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
150 g hladkej múky
½ bal. prášku do pečiva
50 g nasekanej horkej čokolády
50 g hrozienok a brusníc – ktoré sme si predtým namočili
70 g nasekaných mandlí a vlašských orechov
(Prípadne môžeme použiť kandizované ovocie)
Postup:
Žĺtky vyšľaháme s cukrom. Postupne do hmoty pridáme maslo, vanilkový cukor a vyšľaháme do peny.
Do žĺtkovej hmoty postupne pridáme múku s práškom do pečiva a vymiešame hladké cesto. Cesto by nemalo byť príliš husté, v prípade potreby môžeme pridať trošku vody.
Do cesta vmiešame oriešky, hrozienka, čokoládu a premiešame. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a opatrne ho vmiešame do žĺtkového cesta. Takto pripravený základ na biskupský chlebík navrstvíme do vymastenej a vysypanej formy. Formu vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 190 stupňov cca 40 minút.
Pripravenosť chlebíka vyskúšame pomocou dreveného špáradla.
Necháme vychladnúť a môžeme si pochutnávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: citromhab