Tento výnimočný dvojfarebný koláčik chutí ešte lepšie ako vyzerá. Vyskúšajte aj vy túto neodolateľnú pochúťku a presvedčte sa na vlastnej chuti, že tento dezert je skutočne neodolateľný!
Potrebujeme:
100 g horkej čokolády
120 g masla
150 g kryštálového cukru
4 vajcia
150 g hladkej múky
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 lyžičku prášku do pečiva
300 g jemného tvarohu
1 bal. vanilkového cukru
300 g vykôstkovaných čerešní
Štipku soli
Postup:
Čokoládu nalámeme na malé kúsky a spolu s maslom rozpustíme vo vodnom kúpeli a necháme vychladnúť.
2 vajcia a 50 g cukru vyšľaháme do peny. Pridáme soľ a vanilkový cukor.
V inej miske zmiešame tvaroh so zvyšným cukrom a zvyšnými vajciami. Vyšľaháme mixérom tak, aby sme získali hladkú krémovú hmotu.
K šľahaným vajciam s cukrom vmiešame rozpustený čokoládu. Postupne pridáme aj múku zmiešanú s práškom do pečiva.
Pripravíme si formu na pečenie s vyššími okrajmi (priemer formy cca 21 cm). Formu vymažeme maslom.
Do formy vylejeme 1/3 čokoládového cesta a na cesto navrstvíme 1/2 tvarohového krému. Potom uložíme čerešne, opäť zalejeme tmavým cestom, na ktoré navrstvíme tvarohový krém a čerešne. Poslednú vrstvu by malo tvoriť tmavé cesto.
Formu vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 40-50 minút pri teplote 180 stupňov. Vyberieme z rúry a necháme vychladnúť vo forme. Potom vyberieme z formy a môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: vk