Tieto palacinky sú skutočne výborné. Stačí ak vynecháte mlieko a stavíte na fintu, ktorú používajú aj šéfkuchári v reštauráciách. Budú chutnejšie, ako kedykoľvek predtým – základom je, nevmiešať vajcia do cesta celé a nepreháňať to s miešaním!
Potrebujeme:
500 g kefíru
2 hrnčeky polohrubej múky
2 vajcia . Rozdelené na bielky a žĺtky
štipku soli
Cukor podľa chuti
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 lyžičku sódy bikarbóny
rastlinný olej
Postup:
Bielky ušľaháme na sneh a žĺtky zmiešame s ostatnými prísadami. Nepreháňajte to s miešaním, stačí, aby sypké prísady nasali tekutinu a vznikla jednotná hmota – čím dlhšie miešate, tým viac bude lepok v múke tvrdnúť a palacinky budú zbytočne tuhšie. Nakoniec jemne vmiešame sneh a hneď vyprážame – panvicu stačí len potrieť trochou oleja, netreba to preháňať. Palacinky sú jedna báseň!