Najlepší PARÍŽSKY krém od vychýrenej cukrárky, ktorý sa zaručene vydarí: Perfektne drží tvar a chutí ako z cukrárne!

Krém je lahodný, jemný a vynikajúci na plnenie, zdobenie aj lepenie.
[mashshare]

Prinášame vám fantastický recept na parížsky krém, ktorý (nielen) počas sviatkov vyvážite zlatom.

 

 

 

Krém je lahodný, jemný a vynikajúci na plnenie, zdobenie aj lepenie.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Prinášame vám dve varianty tohoto receptu.

Prvú nám poradila cukrárka Jarka, druhá, jednoduchšia pozostáva len z 2 prísad a tiež chutí fantasticky.

Parížsky krém podľa cukrárky

 

 

 

Potrebujeme:

 

2,5 dl smotany na šľahanie (aspoň 33%)

30 dkg masla

15 dkg holandského kakaového prášku

30 dkg kryštálového cukru

Postup:

 

Smotanu nalejeme do teflónovej misky.

Pridáme cukor a privedieme do varu.

 

 

Občas premiešame.

Necháme prevrieť, kým tekutina nebude mať 115 stupňov.

To zodpovedá asi  5-7 minútam.

Odstavíme z ohňa.

Do krému preosejeme kakaový prášok.

Vymiešame tak, aby v hmote neboli hrudky.

 

 

Pridajte maslo, premiešajte.

Necháme vychladnúť.

Odporúčam nechať chladnúť najlepšie cez noc v chladničke.

 

 

Na druhý deň šľahačom vyšľaháme.

Používame na plenie, zdobenie aj lepenie.

2. recept na parížsky krém (jednoduchšia verzia)

 

 

Túto verziu určite mnohí z vás poznajú a pravidelne pripravujú.

Potrebujeme:

 

100 g čokoláda

 

 

250 ml smotana na šľahanie (33% a viac)

Postup:

Smotanu začneme zahrievať v rajnici a pridáme nasekanú čokoládu.

Miešame kým sa čokoláda nerozpustí.

Potom už bez miešania počkáme, kým sa po stranách nezačnú tvoriť malé bublinky.

Rajnicu stiahneme z plameňa.

Necháme úplne vychladnúť a následne v rajnici uložíme do chladničky na minimálne 12 hodín.

Tuhý krém krátko vyšľaháme a môžeme dekorovať či rovno maškrtiť.

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes