Pripravte si doma jedinečnú a lahodnú paradajkovú omáčku podľa receptu našich starých mám.
Priblížte si chuť leta pomocou našej omáčky aj v zime a celá vaša rodina bude nadšená.
Fantastický recept na najchutnejšiu domácu paradajkovú omáčku z youtube kanála УХ ТЫ,КУХНЯ.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
zrelé rajčiny
cesnak
1/2 bielej papriky
1/2 červenej papriky
1/2 žltej papriky
zväzok kôpru
1-2 PL soli na pohár
Postup:
Paradajky dôkladne umyjeme pod tečúcou vodou.
Odstránime všetky nečistoty.
Na dno veľkého zaváracieho pohára (3 l) vložíme pár strúčikov cesnaku (môžu byť aj neošúpané).
Papriku aj so stonkou a semiačkami nahrubo nakrájame a vložíme do pohára.
Kôpor nakrájame aj so stonkami. Pridáme do pohára.
Rajčiny nakrájame na štvrtiny a vložíme do pohára.
Pomocou valčeka rajčiny podrvíme.
Pridáme ďalšiu vrstvu rajčín a rukou dobre postláčame.
Nakoniec paradajky posypeme soľou. Poháre prikryjeme viečkami.
A odložíme na 4-5 dní na teplé miesto, aby nám rajčiny vykvasili.
Po uplynutí doby odstránime penu z paradajok.
Obsah pohárov prelejeme do veľkého hrnca, odstránime kôpor.
Paradajkovú zmes môžeme pomlieť v mlynčeku na mäso alebo ponorným mixérom.
Mixérom šľaháme jemne asi 2 minúty.
Hrniec preložíme na sporák a necháme zovrieť.
Po zovretí varíme za občasného miešania 15-20 minút.
Čisté poháre vložíme do mikrovlnky na 5 minút.
Viečka vysterilizujeme v hrnci s vodou.
Hotovú omáčku prelejeme do pohárov.
Na pevno uzavrieme viečkami.
Položíme hore dnom na utierku, prekryjeme dekou a necháme vychladnúť.
Poháre skladuje na chladnom a suchom mieste.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: