STARÝ RECEPT! Takto uchovávali paradajky na zimu už naše prababičky!

Vynikajúci recept z paradajok, nikdy nie je dosť!
[mashshare]

Pripravte si doma jedinečnú a lahodnú paradajkovú omáčku podľa receptu našich starých mám.

 

 

Priblížte si chuť leta pomocou našej omáčky aj v zime a celá vaša rodina bude nadšená.

Fantastický recept na najchutnejšiu domácu paradajkovú omáčku z youtube kanála УХ ТЫ,КУХНЯ.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

zrelé rajčiny

cesnak

1/2 bielej papriky

1/2 červenej papriky

 

 

1/2 žltej papriky

zväzok kôpru

1-2 PL soli na pohár

Postup:

Paradajky dôkladne umyjeme pod tečúcou vodou.

Odstránime všetky nečistoty.

Na dno veľkého zaváracieho pohára (3 l) vložíme pár strúčikov cesnaku (môžu byť aj neošúpané).

 

 

Papriku aj so stonkou a semiačkami nahrubo nakrájame a vložíme do pohára.

Kôpor nakrájame aj so stonkami. Pridáme do pohára.

Rajčiny nakrájame na štvrtiny a vložíme do pohára.

Pomocou valčeka rajčiny podrvíme.

Pridáme ďalšiu vrstvu rajčín a rukou dobre postláčame.

 

 

Nakoniec paradajky posypeme soľou. Poháre prikryjeme viečkami.

A odložíme na 4-5 dní na teplé miesto, aby nám rajčiny vykvasili.

Po uplynutí doby odstránime penu z paradajok.

Obsah pohárov prelejeme do veľkého hrnca, odstránime kôpor.

 

 

Paradajkovú zmes môžeme pomlieť v mlynčeku na mäso alebo ponorným mixérom.

Mixérom šľaháme jemne asi 2 minúty.

Hrniec preložíme na sporák a necháme zovrieť.

Po zovretí varíme za občasného miešania 15-20 minút.

Čisté poháre vložíme do mikrovlnky na 5 minút.

Viečka vysterilizujeme v hrnci s vodou.

 

 

Hotovú omáčku prelejeme do pohárov.

Na pevno uzavrieme viečkami.

Položíme hore dnom na utierku, prekryjeme dekou a necháme vychladnúť.

Poháre skladuje na chladnom a suchom mieste.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: unsplash
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes