LEGENDÁRNY slivkový koláč z jogurtového cesta: Chutí ako kysnutý, ale pripravíte ho za 10 minút!

Vláčny koláčik, v ktorom môžete slivky hravo zameniť za iné obľúbené sezónne ovocie.
[mashshare]

Pripravte si doma mimoriadne obľúbený slivkový koláč podľa nášho jednoduchého a rýchleho receptu.

 

 

Vláčny koláčik, v ktorom môžete slivky hravo zameniť za iné obľúbené sezónne ovocie.

Vynikajúci recept na klasický slivkový koláč z youtube kanála Český rozhlas.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

1 hrnček bieleho tučného jogurtu

1/2 hrnčeka kryštálového cukru

1,5 hrnčeka polohrubej múky

2 vajcia

1 balenie vanilkového cukru

1 balenie prášku do pečiva

1 štamprlík rumu

masť na vymastenie

1,5 kg sliviek

Na mrveničku:

70 g masla

8 PL hrubej múky

4 PL kryštálového cukru

1 balenie vanilkového cukru

1 PL rumu

Postup:

Do hlbokej misky nalejeme jogurt. Nasypeme cukor a pridáme polohrubú múku.

 

 

Do zmesi rozbijeme vajcia, pridáme vanilkový cukor a prášok do pečiva.

Nalejeme rum a vareškou vymiešame hladké tekutejšie cesto.

Formu na koláč vymastíme masťou a vysypeme múkou.

Cesto nalejeme do formy a uhladíme. Slivky prekrojíme a odkôstkujeme.

Potom slivky poukladáme na cesto tesne vedľa seba.

 

 

Pripravíme mrveničku: do samostatnej misky pridáme maslo.

Nasypeme múku, cukor a vanilkový cukor.

Nalejeme rum a rukou vypracujeme mrveničku.

Potom mrveničkou posypeme koláč. Koláč vložíme do predhriatej rúry.

Pečieme 10 minút pri teplote 200°C a potom ďalších 30 minút pri teplote 180°C.

 

 

Môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes