Užite si chuťovo bohatý a šťavnatý pokrm, ktorý kombinuje jemne pikantnú omáčku s dokonalým bravčovým mäsom.
Ideálne pre špeciálne príležitosti alebo keď chcete potešiť svojich najbližších výnimočným jedlom.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Fantastický recept na bravčové plátky na omáčke z youtube kanála Vaříme s Kubíčkem.
Potrebujeme:
600 g bravčového karé
3 + 1 PL rastlinného oleja
25 g masla
1 cibuľu
4 strúčiky cesnaku
2-3 ČL mletého čierneho korenia
3 ČL paradajkového pretlaku
100 ml koňaku alebo bourbonu
500 ml hovädzieho vývaru
1/2 ČL soli
mleté čierne korenie
1 ČL kukuričného škrobu
100 ml smotany na varenie
petržlenovú vňať
Postup:
Bravčové mäso nakrájame na 1,5 cm hrubé plátky. Potom plátky z oboch strán osolíme, okoreníme a jemne votrieme.
Mäso vložíme do misky, nalejeme olej a premiešame rukami.
Misu s mäsom vložíme do chladničky minimálne na 6 hodín.
Na panvici rozpálime lyžicu oleja a vložíme plátky.
Mäso opekáme pri vysokej teplote cca 4 minúty z každej strany.
Znížime výkon na sporáku, pridáme maslo a necháme ho rozpustiť.
Rozpusteným maslom polejeme mäso.
Vo výpeku z mäsa smažíme 4 minúty na malé kocky nakrájanú cibuľu.
Pridáme prelisovaný cesnak, premiešame a smažíme 2 minúty.
Potom zmes ochutíme čiernym korením, zamiešame a smažíme približne dve minúty.
Ďalej pridáme paradajkový pretlak a zamiešame.
Nalejeme koňak, premiešame a necháme zredukovať na polovicu.
Pridáme vývar, osolíme a privedieme do varu.
Škrob rozmiešame v 100 ml vody a za stáleho miešanie vlievame do omáčky.
Nakoniec do omáčky nalejeme smotanu a dobre premiešame.
Vložíme plátky mäsa, prekryjeme a varíme 20 minút.
Servírujeme so zemiakmi a nasekanou petržlenovou vňaťou.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: