Jednoduchý a rýchly ovocný koláčik so snehovou polevou, ktorý sa vám roztopí v ústach.
Lahodný koláč s kyslým ovocím je ideálnym osviežením počas horúcich letných dní.
Vynikajúci recept na dokonalý ríbezľový koláč z youtube kanála Lecker mit Rika.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
(1 šálka = 250 ml)
3 vajcia
3 PL horúcej vody
90 g kryštálového cukru (1/2 šálky)
50 g roztopeného masla (1/5 šálky)
125 g hladkej múky (1 šálku)
1 ČL prášku do pečiva
70 ml sýtenej pomarančovej limonády (1/3 šálky)
500 g kyslých bobúľ (ríbezle, egreše…) (cca 2 šálky)
2 PL kukuričného škrobu
trochu soli
160 g kryštálového cukru (4/5 šálky)
džem (ríbezľový)
Postup:
Do dvoch veľkým mís zvlášť oddelíme bielky a žĺtky. Bielky vložíme do chladničky.
Do misky so žĺtkami pridáme horúcu vodu.
Mixérom vyšľaháme penu.
Počas šľahania pridáme cukor. Nalejeme roztopené maslo a pokračujeme v šľahaní.
V samostatnej miske zmiešame múku s práškom do pečiva a nasypeme do žĺtkovej zmesi. Mixérom prešľaháme.
Nalejeme pomarančovú limonádu a do hladka vyšľaháme.
Cesto prelejeme do vymastenej zapekacej formy (18 x 25 cm) a zarovnáme.
Formu vložíme do predhriatej rúry a pečieme 15 minút pri teplote 170°C (horný/spodný ohrev).
Medzitým umyjeme a osušíme ríbezle. Do misky vložíme sitko a do sitka pridáme ríbezle.
Posypeme škrobom a preosejeme. Do vychladnutých bielkov pridáme soľ a mixérom vyšľaháme.
Počas šľahania postupne pridávame cukor.
Po uplynutí času pečenia cesta vypneme rúru a otvoríme dvierka.
Do vyšľahaných bielkov pridáme ríbezle a špachtľou premiešame.
Cesto potrieme džemom a nanesieme krém.
Zarovnáme a špachtľou vytvoríme vrcholy (viď video).
Formu vložíme do rúry a pečieme 20 minút pri teplote 150°C (horný/spodný ohrev).
Potom necháme koláč ešte 15 minút v otvorenej rúre a môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod nájdete TU