Recept na TALIANSKY chlieb bez miesenia len z 3 prísad: ZARUČENE najjednoduchší spôsob, ako upiecť domáci chlieb!

Najjednoduchší spôsob prípravy chleba!
[mashshare]

Ponúkame vám fantasticky jednoduchý chlieb upečený v hrnci.

 

 

Odkedy poznám tento recept, chlieb už v obchode nekupujem.

Jednoduchý recept na najchutnejší domáci chlieb z youtube kanála Emma’s Goodies.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

1,25 šálky vlažnej vody (300 g)

2,5 ČL soli

2 ČL sušeného droždia (7 g)

3 šálky univerzálnej múky (420 g)

Postup:

Do hlbokej misky nalejeme teplú vodu.

Nasypeme soľ a pridáme droždie.

 

 

Miešame, kým sa droždie nerozpustí.

Do zmesi nasypeme múku, vareškou dobre premiešame.

Rukou vymiesime lepkavé cesto. Misku s cestom prekryjeme tanierom.

Necháme 6 hodín kysnúť.

 

 

Druhý chlieb pripravíme podľa inej metódy – naťahovania a skladania cesta.

Ingrediencie použijeme rovnaké, ako pri predchádzajúcom ceste.

Do misky nalejeme vodu, pridáme soľ a droždie.

Zmes miešame, kým sa droždie nerozpustí.

Nasypeme múku a miešame, kým sa ingrediencie nespoja.

Vymiesime cesto a misku prekryjeme tanierom.

 

 

Každú pol hodinu cesto nadvihneme mokrou rukou a preložíme na druhú stranu (viď video).

Cesto preložíme štyrikrát (z každej strany).

Tento proces zopakujeme 4-5 krát. Do rúry vložíme hrniec. Necháme 15 minút zohriať na 215°C.

Po uplynutí doby vyberieme hrniec z rúry a dno posypeme múkou.

 

 

Potom do hrnca vložíme cesto, do stredu urobíme zárez a posypeme múkou.

Hrniec prekryjeme pokrievkou a vložíme do rúry. Pečieme 30-35 minút pri teplote 215°C.

Po uplynutí doby odstránime pokrievku a znížime teplotu na 205°C.

Pečieme ďalších 10-20 minút, kým nebude kôrka upečená do zlatista.

Po upečení preložíme chlieb na mriežku a necháme úplne vychladnúť.

 

 

Cesto, ktoré sme nechali kysnúť 6 hodín, mokrou rukou cez seba párkrát prehneme.

Potom cesto vložíme do pomúčeného hrnca, spravíme zárez a posypeme múkou.

Chlieb upečieme rovnakým spôsobom, ako predchádzajúci.

Môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes