KRÁĽOVSKÝ ovocný koláč s penou: Vyzerá aj chutí neskutočne, niečo tak dobré ste ešte nejedli!

Takýto výborný zákusok som už dávno nejedol. Jednoduchý a chutný recept na dezert!
[mashshare]

Tento krémový koláč s ovocím je skutočným majstrovským dielom a darom z nebies pre všetkých gurmánov a labužníkov.

 

 

Pripravujem ho pomerne často pri akejkoľvek príležitosti, pretože nenáročná príprava je jeho ďalšou výhodou.

Výnimočný recept na ovocný dezert z youtube kanála Przepisy są łatwe.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

100 g masla

1 vajce

240 g hladkej múky

1 PL kakaa

1 ČL prášku do pečiva

3 PL kryštálového cukru

Na plnku:

 

 

800 g smotanového syra

5 žĺtkov

120 g kryštálového cukru

6 PL kyslej smotany alebo jogurtu (150 g)

3 PL krupice

200 g bobuľového ovocia (čerešne, čučoriedky)

1 PL kryštálového cukru

1 PL kukuričného škrobu

5 bielkov

150 g kryštálového cukru

Postup:

Do hlbokej misky pridáme maslo. Nasypeme cukor a mixérom vyšľaháme krém.

Pridáme vajce a pokračujeme v šľahaní.

 

 

Pridáme prášok do pečiva a kakao.

Postupne pridávame múku a špachtľou miešame. Rukou vymiesime hladké cesto.

Cesto vložíme do zapekacej formy (20 x 30 cm) a rukou nanesieme po celej ploche (aj krajoch).

Do rajnice pridáme ovocie, 150 g cukru a škrob. Premiešame a preložíme na sporák.

 

 

Zmes varíme do zhustnutia. Do hlbokej misky so smotanovým syrom pridáme 120 g cukru.

Ďalej pridáme žĺtky, smotanu a metličkou dôkladne vymiešame. Pridáme krupicu a opäť zamiešame.

Krém nanesieme na cesto vo forme a rovnomerne zarovnáme po celej ploche.

Potom poukladáme ovocie.

 

 

Koláč vložíme do predhriatej rúry. Pečieme 30 minút pri teplote 180°C.

Medzitým do samostatnej hlbokej misky pridáme bielky a vyšľaháme.

Počas šľahania postupne pridáme 150 g cukru.

Po uplynutí doby na vrch koláča nanesieme sneh z bielkov. Vidličkou vytvoríme vlnité vzory.

 

 

Koláč vložíme späť do rúry. Pečieme ďalších 10 minút pri teplote 180°C.

Môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: unsplash
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes