Tento krémový koláč s ovocím je skutočným majstrovským dielom a darom z nebies pre všetkých gurmánov a labužníkov.
Pripravujem ho pomerne často pri akejkoľvek príležitosti, pretože nenáročná príprava je jeho ďalšou výhodou.
Výnimočný recept na ovocný dezert z youtube kanála Przepisy są łatwe.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
100 g masla
1 vajce
240 g hladkej múky
1 PL kakaa
1 ČL prášku do pečiva
3 PL kryštálového cukru
Na plnku:
800 g smotanového syra
5 žĺtkov
120 g kryštálového cukru
6 PL kyslej smotany alebo jogurtu (150 g)
3 PL krupice
200 g bobuľového ovocia (čerešne, čučoriedky)
1 PL kryštálového cukru
1 PL kukuričného škrobu
5 bielkov
150 g kryštálového cukru
Postup:
Do hlbokej misky pridáme maslo. Nasypeme cukor a mixérom vyšľaháme krém.
Pridáme vajce a pokračujeme v šľahaní.
Pridáme prášok do pečiva a kakao.
Postupne pridávame múku a špachtľou miešame. Rukou vymiesime hladké cesto.
Cesto vložíme do zapekacej formy (20 x 30 cm) a rukou nanesieme po celej ploche (aj krajoch).
Do rajnice pridáme ovocie, 150 g cukru a škrob. Premiešame a preložíme na sporák.
Zmes varíme do zhustnutia. Do hlbokej misky so smotanovým syrom pridáme 120 g cukru.
Ďalej pridáme žĺtky, smotanu a metličkou dôkladne vymiešame. Pridáme krupicu a opäť zamiešame.
Krém nanesieme na cesto vo forme a rovnomerne zarovnáme po celej ploche.
Potom poukladáme ovocie.
Koláč vložíme do predhriatej rúry. Pečieme 30 minút pri teplote 180°C.
Medzitým do samostatnej hlbokej misky pridáme bielky a vyšľaháme.
Počas šľahania postupne pridáme 150 g cukru.
Po uplynutí doby na vrch koláča nanesieme sneh z bielkov. Vidličkou vytvoríme vlnité vzory.
Koláč vložíme späť do rúry. Pečieme ďalších 10 minút pri teplote 180°C.
Môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: