Zdravá ZMRZLINA bez vajec a cukru: Extra krémová a nesmierne chutná, zbláznila sa do nej celá rodina!

Táto zmrzlina je hustá, extrémne chutná, krémová a super lahodná.
[mashshare]

Naučíme vás, ako pripraviť jednoduchú a zdravú neapolskú zmrzlinu s použitím mrazených banánov ako základu.

 

 

Táto zmrzlina je hustá, extrémne chutná, krémová a super lahodná.

Chuť a textúra pôsobia ako tradičná nadýchaná zmrzlina, ale bez pridania rafinovaných cukrov.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Nenáročný a kreatívny recept na domácu zmrzlinu z youtube kanála Clean & Delicious.

Na vanilkovú zmrzlinu potrebujeme:

3 mrazené banány

 

 

2 ČL vanilkového extraktu

2 ČL javorového sirupu

2 PL nesladeného mandľového mlieka

Postup:

Banány nakrájame na kolieska.

Poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Vložíme do mrazničky na dve hodiny.

 

 

Do mixéra pridáme banánové plátky a vanilkový extrakt.

Ďalej pridáme javorový sirup.

Nakoniec nalejeme mlieko a všetko spolu rozmixujeme.

 

 

Šľaháme, kým nebude zmes dokonale hustá a krémová.

Potom zmes nanesieme do tretiny formy.

Formu vložíme do mrazničky a medzitým pripravíme čokoládovú zmrzlinu.

Na prípravu čokoládovej zmrzliny potrebujeme:

 

 

3 mrazené banány

3 PL nesladeného kakaového prášku

2 ČL javorového sirupu

2 PL nesladeného mandľového mlieka

Postup:

Do mixéra vložíme mrazené banány.

Pridáme kakaový prášok a javorový sirup.

Nakoniec pridáme mlieko a šľaháme, kým nebude zmes hladká a krémová.

 

 

Zmes nanesieme do formy vedľa vanilkovej hmoty.

Uhladíme a zarovnáme.

Formu vložíme späť o mrazničky.

Na jahodovú zmrzlinu potrebujeme:

 

 

2 mrazené banány

1 šálku mrazených jahôd

2 ČL jahodového sirupu

2 PL nesladeného mandľového mlieka

Postup:

Do mixéra vložíme 2 mrazené banány. Pridáme mrazené jahody.

Nakoniec pridáme javorový sirup a mlieko.

 

 

Ovocie mierne roztlačíme.

Potom rozmixujeme na hustú krémovú zmes.

Jahodovú zmes nanesieme do formy vedľa čokoládovej a vložíme do mrazničky na dve hodiny.

Môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: unsplash
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes