Naučíme vás, ako pripraviť jednoduchú a zdravú neapolskú zmrzlinu s použitím mrazených banánov ako základu.
Táto zmrzlina je hustá, extrémne chutná, krémová a super lahodná.
Chuť a textúra pôsobia ako tradičná nadýchaná zmrzlina, ale bez pridania rafinovaných cukrov.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Nenáročný a kreatívny recept na domácu zmrzlinu z youtube kanála Clean & Delicious.
Na vanilkovú zmrzlinu potrebujeme:
3 mrazené banány
2 ČL vanilkového extraktu
2 ČL javorového sirupu
2 PL nesladeného mandľového mlieka
Postup:
Banány nakrájame na kolieska.
Poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Vložíme do mrazničky na dve hodiny.
Do mixéra pridáme banánové plátky a vanilkový extrakt.
Ďalej pridáme javorový sirup.
Nakoniec nalejeme mlieko a všetko spolu rozmixujeme.
Šľaháme, kým nebude zmes dokonale hustá a krémová.
Potom zmes nanesieme do tretiny formy.
Formu vložíme do mrazničky a medzitým pripravíme čokoládovú zmrzlinu.
Na prípravu čokoládovej zmrzliny potrebujeme:
3 mrazené banány
3 PL nesladeného kakaového prášku
2 ČL javorového sirupu
2 PL nesladeného mandľového mlieka
Postup:
Do mixéra vložíme mrazené banány.
Pridáme kakaový prášok a javorový sirup.
Nakoniec pridáme mlieko a šľaháme, kým nebude zmes hladká a krémová.
Zmes nanesieme do formy vedľa vanilkovej hmoty.
Uhladíme a zarovnáme.
Formu vložíme späť o mrazničky.
Na jahodovú zmrzlinu potrebujeme:
2 mrazené banány
1 šálku mrazených jahôd
2 ČL jahodového sirupu
2 PL nesladeného mandľového mlieka
Postup:
Do mixéra vložíme 2 mrazené banány. Pridáme mrazené jahody.
Nakoniec pridáme javorový sirup a mlieko.
Ovocie mierne roztlačíme.
Potom rozmixujeme na hustú krémovú zmes.
Jahodovú zmes nanesieme do formy vedľa čokoládovej a vložíme do mrazničky na dve hodiny.
Môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: