Zmrzlina, ktorú pripravíte rýchlo a len z pár surovín bez použitia vajec.
Nadýchaná krémová delikatesa, ktorá si získa srdcia veľkých aj malých.
Navyše zmrzlina bez vajec je skvelou voľbou pre ľudí s alergiou na vajcia alebo vajcové produkty.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Vynikajúci recept na domácu krémovú zmrzlinu z portálu recepti-i-zdravlje.
Potrebujeme:
500 ml smotany na šľahanie
100 g práškového cukru
200 ml 20% kyslej smotany
200 g mliečnej čokolády
Postup:
Smotanu na šľahanie dobre vychladíme v chladničke.
Obsah nalejeme do hlbokej misky. Mixérom dotuha vyšľaháme.
Pridáme cukor a kyslú smotanu.
Len krátko prešľaháme, aby sa všetky ingrediencie spojili a šľahačka zostala pevná.
Nadmerným šľahaním môžeme získať maslo!
Čokoládu rozpustíme v mikrovlnke alebo vo vodnom kúpeli.
Necháme trochu vychladnúť a spojíme so šľahačkou.
Zmrzlinu nalejeme do hlbokej a širokej nádoby.
Zmrzlinu vložíme do mrazničky.
Z času na čas premiešame, aby bol celý povrch pekne zmrznutý.
Z tejto zmesi si môžeme pripraviť zmrzlinu podľa ľubovôle: ovocnú, rumovú, lieskovo orieškovú, vanilkovú a pod.
My sme použili čokoládu, lebo ju máme najradšej.
V recepte sme použili smotanu z kravského mlieka, ktorá je bez cukru, preto sme pridali 100 g práškového cukru.
Ak je vaša smotana osladená, po pridaní kyslej smotany šľahačku ochutnajte a podľa potreby pridajte cukor.
Zmrzlinu servírujeme v kornúte alebo v miske.
Tipy na servírovanie:
Podávajte s polevou: Zmrzlinu môžete ozdobiť rôznymi polevami, ako je čokoládová omáčka, karamel, šľahačka alebo nasekané orechy.
Pridajte chrumkavé doplnky: Pre kontrast k hladkej textúre zmrzliny môžete pridať chrumkavé doplnky, ako sú sušienky, vafle alebo kúsky brownie.
Experimentujte s rôznymi kombináciami: Nebojte sa experimentovať s rôznymi príchuťami a polevami, aby ste našli svoje obľúbené kombinácie.
Prajeme vám dobrú chuť!
BONUS
Maškrta, ktorá chutí ako RUSKÁ zmrzlina: Je neskutočne chutná a hneď hotová – musím sa podeliť o tento recept!
Táto zmrzlina chutí úžasne a zároveň na jej prípravu potrebujete len 3 prísady.
Neváhajte a vyskúšajte skvelý recept z kanála Tundes Cake Recetas.
Ak nebudete vedieť vydržať, tento dezert sa dá podávať aj nemrazený.
Potrebujeme:
800 ml smotany na šľahanie
400 ml sladeného kondenzovaného mlieka
4 pláty tortových oblátok
Voliteľné:
kúsky čokolády
čerstvé alebo mrazené ovocie
roztopenú čokoládu
kakao
prírodné farbivo
Postup:
Základom je pracovať s dobre vychladenými prísadami.
Skôr, ako začnete s prípravou, odporúčam smotanu na šľahanie, misku na šľahanie, kondenzované mlieko aj metličky vložiť na pár minút do mrazničky.
Na prípravu krému si nachystáme väčšiu misku.
Do misky nalejeme smotanu na šľahanie.
Šľaháme, kým smotana nezačne tuhnúť.
Následne vezmeme kondenzované mlieko a postupne za stáleho šľahania pridávame do krému.
Nakoniec všetko dôkladne vymiešame.
Získame jednotný krém (viď video).
V tejto fáze môžeme pridať do krému prísady podľa chuti – čokoládu, farbivo, ovocie…
Ja mám najradšej jednoduchú verziu bez akýchkoľvek prídavkov, ale je to na vašej chuti.
Teraz si na plech alebo podnos vedľa seba uložíme dva pláty tortových oblátok.
Natrieme krém a rovnomerne rozložíme po celej ploche.
Prikryjeme dvomi plátmi oblátok.
Odložíme zmraziť minimálne na 2 hodiny.
Túto zmrzlinu môžeme pripravovať aj v okrúhlej forme.
Ak je forma menšia, treba počítať s tým, že zmrzlina bude vyššia a potrebuje viac času na zmrazenie.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod: