Nadýchané ovocné koláče z jednoduchých ingrediencií, ktoré si zamilujete.
Kombinácia obľúbeného ovocia s jemným cestom a lahodným krémom je jednoducho neodolateľná.
Výnimočné recepty na krémové koláče s ovocím z youtube kanála Die Besten Rezepte.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Na jahodovo-marhuľový koláč potrebujeme:
Na cesto:
4 vajcia
100 g kryštálového cukru (1/2 šálky)
štipku soli
30 ml mlieka (2 PL)
30 g rastlinného oleja (2 PL)
120 g hladkej múky (3/4 šálky)
1 ČL prášku do pečiva
Na krém:
9 g želatíny (3 ČL)
60 g vody (4 PL)
600 g smotany na šľahanie (3 šálky)
90 g kryštálového cukru (6 PL)
8 g vanilkového cukru (1 ČL)
300 g marhúľ (2 šálky)
300 g jahôd (2 šálky)
Postup:
Do hlbokej misky pridáme vajcia a štipku soli. Nasypeme cukor a mixérom vyšľaháme penu.
Pridáme olej, mlieko a špachtľou vymiešame.
Múku zmiešame s práškom do pečiva a po častiach preosejeme do zmesi.
Jemne špachtľou premiešame.
Cesto prelejeme do formy (18 x 28 cm) vystlanej papierom na pečenie.
Cesto pečieme asi 30 minút v rúre predhriatej na 180°C.
Medzitým nakrájame marhule a jahody na kocky.
Upečené cesto vyberieme z formy, odstránime papier a vodorovne prekrojíme na polovicu.
Do malej misky nasypeme želatínu a zalejeme vodou.
Premiešame a necháme 5 minút napučať.
Do samostatnej misky nalejeme smotanu, pridáme cukor a vanilkový cukor.
Mixérom vyšľaháme hustý krém. Nalejeme rozpustenú želatínu a špachtľou premiešame.
Nakoniec pridáme nakrájané ovocie a zamiešame.
Krém nanesieme na cesto vo forme a rovnomerne rozotrieme.
Na vrch položíme druhé cesto a vložíme na 4 hodiny do chladničky.
Po vybratí z chladničky odstránime formu, koláč posypeme práškovým cukrom a môžeme servírovať.
Na marhuľový koláč potrebujeme:
Na cesto:
3 vajcia
90 g kryštálový cukor (6 PL)
štipku soli
100 g hladkej múky (2/3 šálky)
1/2 ČL prášku do pečiva
pomarančovú kôru
1 PL pomarančového džúsu
15 g teplej vody (1 PL)
Na marhuľový puding:
1 kg marhúľ
100 g kryštálového cukru (1/2 šálky)
250+250 g vody (1+1 šálku)
1 balenie vanilkového pudingu (37 g)
Postup:
Do misky pridáme vajcia a cukor. Pridáme soľ a mixérom vyšľaháme.
Do zmesi po troškách preosejeme múku s práškom do pečiva a jemne metličkou premiešame.
Do cesta nastrúhame pomarančovú kôru, pridáme vodu a premiešame.
Cesto nalejeme do formy (18 x 28 cm) vystlanej papierom na pečenie.
Pečieme asi 25 minút v rúre predhriatej na 180°C.
Upečené cesto vyberieme z formy, odstránime papier a vodorovne rozdelíme na dve časti.
Marhule nakrájame na kocky a pridáme do panvice.
Pridáme cukor a vodu, privedieme do varu a varíme ďalších 5 minút.
Do menšej misky nasypeme puding, zalejeme vodou a zamiešame.
Puding nalejeme do panvice s marhuľami a za stáleho miešania varíme 5 minút.
Mandarínky nanesieme na cesto a zarovnáme.
Koláč vložíme do chladničky na 4 hodiny.
Po vybratí z chladničky posypeme práškovým cukrom. Môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: