Najlepší letný koláč za 15 minút! Toto je najchutnejšia piškóta s krémom, akú som kedy jedol!

Kombinácia obľúbeného ovocia s jemným cestom a lahodným krémom je jednoducho neodolateľná.
[mashshare]

Nadýchané ovocné koláče z jednoduchých ingrediencií, ktoré si zamilujete.

 

 

Kombinácia obľúbeného ovocia s jemným cestom a lahodným krémom je jednoducho neodolateľná.

Výnimočné recepty na krémové koláče s ovocím z youtube kanála Die Besten Rezepte.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Na jahodovo-marhuľový koláč potrebujeme:

Na cesto:

4 vajcia

100 g kryštálového cukru (1/2 šálky)

štipku soli

30 ml mlieka (2 PL)

30 g rastlinného oleja (2 PL)

120 g hladkej múky (3/4 šálky)

1 ČL prášku do pečiva

Na krém:

9 g želatíny (3 ČL)

60 g vody (4 PL)

600 g smotany na šľahanie (3 šálky)

90 g kryštálového cukru (6 PL)

8 g vanilkového cukru (1 ČL)

300 g marhúľ (2 šálky)

300 g jahôd (2 šálky)

Postup:

Do hlbokej misky pridáme vajcia a štipku soli. Nasypeme cukor a mixérom vyšľaháme penu.

Pridáme olej, mlieko a špachtľou vymiešame.

 

 

Múku zmiešame s práškom do pečiva a po častiach preosejeme do zmesi.

Jemne špachtľou premiešame.

Cesto prelejeme do formy (18 x 28 cm) vystlanej papierom na pečenie.

Cesto pečieme asi 30 minút v rúre predhriatej na 180°C.

Medzitým nakrájame marhule a jahody na kocky.

Upečené cesto vyberieme z formy, odstránime papier a vodorovne prekrojíme na polovicu.

 

 

Do malej misky nasypeme želatínu a zalejeme vodou.

Premiešame a necháme 5 minút napučať.

Do samostatnej misky nalejeme smotanu, pridáme cukor a vanilkový cukor.

Mixérom vyšľaháme hustý krém. Nalejeme rozpustenú želatínu a špachtľou premiešame.

Nakoniec pridáme nakrájané ovocie a zamiešame.

 

 

Krém nanesieme na cesto vo forme a rovnomerne rozotrieme.

Na vrch položíme druhé cesto a vložíme na 4 hodiny do chladničky.

Po vybratí z chladničky odstránime formu, koláč posypeme práškovým cukrom a môžeme servírovať.

Na marhuľový koláč potrebujeme:

 

 

Na cesto:

3 vajcia

90 g kryštálový cukor (6 PL)

štipku soli

100 g hladkej múky (2/3 šálky)

1/2 ČL prášku do pečiva

pomarančovú kôru

1 PL pomarančového džúsu

15 g teplej vody (1 PL)

Na marhuľový puding:

1 kg marhúľ

100 g kryštálového cukru (1/2 šálky)

250+250 g vody (1+1 šálku)

1 balenie vanilkového pudingu (37 g)

Postup:

Do misky pridáme vajcia a cukor. Pridáme soľ a mixérom vyšľaháme.

Do zmesi po troškách preosejeme múku s práškom do pečiva a jemne metličkou premiešame.

 

 

Do cesta nastrúhame pomarančovú kôru, pridáme vodu a premiešame.

Cesto nalejeme do formy (18 x 28 cm) vystlanej papierom na pečenie.

Pečieme asi 25 minút v rúre predhriatej na 180°C.

Upečené cesto vyberieme z formy, odstránime papier a vodorovne rozdelíme na dve časti.

Marhule nakrájame na kocky a pridáme do panvice.

Pridáme cukor a vodu, privedieme do varu a varíme ďalších 5 minút.

 

 

Do menšej misky nasypeme puding, zalejeme vodou a zamiešame.

Puding nalejeme do panvice s marhuľami a za stáleho miešania varíme 5 minút.

Mandarínky nanesieme na cesto a zarovnáme.

Koláč vložíme do chladničky na 4 hodiny.

Po vybratí z chladničky posypeme práškovým cukrom. Môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes