Tento neodolateľný domáci krémový dezert je lahodný, jemný a nadýchaný.
Ja tento krémeš pripravujem pri každej možnej príležitosti a hostia s mojimi najbližšími si ho nevedia vynachváliť.
Delikátny recept na nadýchaný krémeš z youtube kanála SikorkaGotuje.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
(forma 22 x 22 cm)
(pohár 250 ml)
500 + 500 ml mlieka
2 balenia smotanového pudingu bez cukru (40 g každý)
80 g pšeničnej múky hrubej (1/2 pohára)
170 g kryštálového cukru (3/4 pohára)
5 žĺtkov
1 balenie lístkového cesta
200 g zmäknutého masla
práškový cukor na posypanie
Postup:
Do hlbokej misky nalejeme mlieko. Pridáme puding a múku.
Ďalej pridáme cukor a žĺtky.
Metličkou dôkladne premiešame. Do hrnca nalejeme mlieko a prevaríme.
Potom do mlieka počas miešania nalievame puding.
Miešame, kým krém nezhustne. Puding prelejeme do čistej misky.
Prikryjeme fóliou a necháme úplne vychladnúť.
Lístkové cesto (priamo z chladničky) rozdelíme na 18 rovnakých štvorcov.
Cesto vložíme do predhriatej rúry. Pečieme 15-20 minút (dozlatista) pri teplote 180°C.
V samostatnej miske vyšľaháme mixérom maslo.
Počas šľahania po lyžiciach pridávame studený puding.
Na dno formy naukladáme 9 štvorcov vychladnutého cesta (zafixujeme okrajmi a fóliou).
Rozotrieme pripravený pudingový krém.
Na vrch naukladáme zvyšné kusy lístkového cesta.
Dezert vložíme minimálne na dve hodiny do chladničky.
Po vybratí z chladničky odstránime okraje a fóliu.
Vrch dezertu posypeme práškovým cukrom. Môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: