Vyskúšajte takto pripraviť KRÉMEŠ a už ho nikdy nebudete robiť inak: Najlepší domáci zákusok!

Ja tento krémeš pripravujem pri každej možnej príležitosti a hostia s mojimi najbližšími si ho nevedia vynachváliť.
[mashshare]

Tento neodolateľný domáci krémový dezert je lahodný, jemný a nadýchaný.

 

 

Ja tento krémeš pripravujem pri každej možnej príležitosti a hostia s mojimi najbližšími si ho nevedia vynachváliť.

Delikátny recept na nadýchaný krémeš z youtube kanála SikorkaGotuje.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

(forma 22 x 22 cm)

(pohár 250 ml)

500 + 500 ml mlieka

2 balenia smotanového pudingu bez cukru (40 g každý)

 

 

80 g pšeničnej múky hrubej (1/2 pohára)

170 g kryštálového cukru (3/4 pohára)

5 žĺtkov

1 balenie lístkového cesta

200 g zmäknutého masla

práškový cukor na posypanie

Postup:

Do hlbokej misky nalejeme mlieko. Pridáme puding a múku.

Ďalej pridáme cukor a žĺtky.

 

 

Metličkou dôkladne premiešame. Do hrnca nalejeme mlieko a prevaríme.

Potom do mlieka počas miešania nalievame puding.

Miešame, kým krém nezhustne. Puding prelejeme do čistej misky.

Prikryjeme fóliou a necháme úplne vychladnúť.

 

 

Lístkové cesto (priamo z chladničky) rozdelíme na 18 rovnakých štvorcov.

Cesto vložíme do predhriatej rúry. Pečieme 15-20 minút (dozlatista) pri teplote 180°C.

V samostatnej miske vyšľaháme mixérom maslo.

Počas šľahania po lyžiciach pridávame studený puding.

Na dno formy naukladáme 9 štvorcov vychladnutého cesta (zafixujeme okrajmi a fóliou).

 

 

Rozotrieme pripravený pudingový krém.

Na vrch naukladáme zvyšné kusy lístkového cesta.

Dezert vložíme minimálne na dve hodiny do chladničky.

Po vybratí z chladničky odstránime okraje a fóliu.

Vrch dezertu posypeme práškovým cukrom. Môžeme servírovať.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: unsplash
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes