Klasické bravčové rezne sa už stali rutinnou večerou a ich chuť nie je ničím prekvapivým?
Vďaka receptu z kultovej reštaurácie môže mäso získať neskutočnú chuť a doslova sa rozplývať v ústach.
Mäso stačí podusiť vo vlastnej šťave a dobre okoreniť – taká večera sa pripravuje takmer sama a hlavne veľmi rýchlo zmizne z taniera.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Vynikajúci recept na bravčové mäso v lahodnej omáčke z portálu haps.
Zabudnite na nudné bravčové rezne a namiesto obaľovania mäsa si pripravte skvelú omáčku.
Toto duo sa bude skvele hodiť na každodennú konzumáciu aj na špeciálne príležitosti a čo je najdôležitejšie, poteší aj tých najnáročnejších.
V tomto jedle nie je žiadne kúzlo, len si treba dávať pozor na poradie surovín a čas dusenia.
Túto verziu jedla poznám z ikonickej reštaurácie – bravčové karé lepšie ako od babičky
Niekedy sa tie najjednoduchšie riešenia ukážu ako tie najlepšie, takže namiesto opätovného vyklepávania bravčových rezňov a ich prácneho obaľovania si vyberte oveľa jednoduchšiu verziu.
Je to tiež zaujímavá alternatíva, ktorá a doslova rozplýva v ústach a na tanieri vyzerá úžasne.
Hovoríme o bravčovom karé dusenom vo vlastnej šťave, ktoré je neskutočne chutné a fenomenálne vo svojej jednoduchosti.
Jedlá z jedného hrnca alebo v tomto prípade „jednej panvice“ sú medzi zaneprázdnenými ľuďmi veľmi obľúbené.
Bravčové karé vo vlastnej šťave nielenže nespôsobí žiadne kulinárske problémy, ale rýchlo poteší aj vaše jazýčky.
Nie je v tom nič zložité – všetko, čo potrebujete, je poriadna porcia mäsa, korenie, cibuľa a trochu vody na prípravu tejto výbornej večere.
Na prípravu bravčové karé v omáčke potrebujeme:
1 kg bravčového karé
2 cibule
2 strúčiky cesnaku
2 PL hladkej múky
2 ČL majoránky
štipku sladkej papriky
soľ
mleté čierne korenie
vetvičku čerstvého ligurčeka
2 bobkové listy
nové korenie
rastlinný olej alebo masť na vysmážanie
petržlenovú vňať
300 ml vody
Postup:
Bravčové karé nakrájame na približne 1 cm plátky. Cibuľu a cesnak ošúpeme a nakrájame na malé kocky.
Nakrájanú zeleninu, majoránku, papriku, soľ, čierne korenie a olej pridáme do misky a dôkladne premiešame.
Plátky mäsa namočíme do zmesi a poriadne potrieme.
V hlbšej panvici zohrejeme olej alebo masť.
Do rozpáleného oleja vložíme mäso a opečieme z oboch strán, aby z neho vytiekla všetka šťava.
Potom bravčové karé podlejeme vodou a ochutíme ligurčekom, bobkovým listom a novým korením.
Mäso prikryjeme a dusíme do mäkka.
Bravčové plátky by sme mali takto dusiť na miernom ohni asi dve hodiny.
Po uplynutí doby vyberieme mäso a omáčku zahustíme múkou zmiešanou s malým množstvom vody.
Bravčové karé vložíme späť do omáčky a dusíme ďalších 10 minút.
Po uplynutí doby posypeme mäso nasekanou petržlenovou vňaťou a je pripravené na servírovanie.
Táto večera chutí výborne s ryžou, zemiakmi a šalátom.
Prajeme vám dobrú chuť!