Namiesto bravčových rezňov pripravte na OBED toto luxusné jedlo: Toto sa varilo ešte za bývalého režimu!

Zabudnite na nudné bravčové rezne a namiesto obaľovania mäsa si pripravte skvelú omáčku.
[mashshare]

Klasické bravčové rezne sa už stali rutinnou večerou a ich chuť nie je ničím prekvapivým?

 

 

Vďaka receptu z kultovej reštaurácie môže mäso získať neskutočnú chuť a doslova sa rozplývať v ústach.

Mäso stačí podusiť vo vlastnej šťave a dobre okoreniť – taká večera sa pripravuje takmer sama a hlavne veľmi rýchlo zmizne z taniera.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Vynikajúci recept na bravčové mäso v lahodnej omáčke z portálu haps.

Zabudnite na nudné bravčové rezne a namiesto obaľovania mäsa si pripravte skvelú omáčku.

Toto duo sa bude skvele hodiť na každodennú konzumáciu aj na špeciálne príležitosti a čo je najdôležitejšie, poteší aj tých najnáročnejších.

 

 

V tomto jedle nie je žiadne kúzlo, len si treba dávať pozor na poradie surovín a čas dusenia.

Túto verziu jedla poznám z ikonickej reštaurácie – bravčové karé lepšie ako od babičky

Niekedy sa tie najjednoduchšie riešenia ukážu ako tie najlepšie, takže namiesto opätovného vyklepávania bravčových rezňov a ich prácneho obaľovania si vyberte oveľa jednoduchšiu verziu.

Je to tiež zaujímavá alternatíva, ktorá a doslova rozplýva v ústach a na tanieri vyzerá úžasne.

Hovoríme o bravčovom karé dusenom vo vlastnej šťave, ktoré je neskutočne chutné a fenomenálne vo svojej jednoduchosti.

Jedlá z jedného hrnca alebo v tomto prípade „jednej panvice“ sú medzi zaneprázdnenými ľuďmi veľmi obľúbené.

 

 

Bravčové karé vo vlastnej šťave nielenže nespôsobí žiadne kulinárske problémy, ale rýchlo poteší aj vaše jazýčky.

Nie je v tom nič zložité – všetko, čo potrebujete, je poriadna porcia mäsa, korenie, cibuľa a trochu vody na prípravu tejto výbornej večere.

Na prípravu bravčové karé v omáčke potrebujeme:

1 kg bravčového karé

 

 

2 cibule

2 strúčiky cesnaku

2 PL hladkej múky

2 ČL majoránky

štipku sladkej papriky

soľ

mleté čierne korenie

vetvičku čerstvého ligurčeka

2 bobkové listy

nové korenie

rastlinný olej alebo masť na vysmážanie

petržlenovú vňať

300 ml vody

Postup:

Bravčové karé nakrájame na približne 1 cm plátky. Cibuľu a cesnak ošúpeme a nakrájame na malé kocky.

Nakrájanú zeleninu, majoránku, papriku, soľ, čierne korenie a olej pridáme do misky a dôkladne premiešame.

 

 

Plátky mäsa namočíme do zmesi a poriadne potrieme.

V hlbšej panvici zohrejeme olej alebo masť.

Do rozpáleného oleja vložíme mäso a opečieme z oboch strán, aby z neho vytiekla všetka šťava.

Potom bravčové karé podlejeme vodou a ochutíme ligurčekom, bobkovým listom a novým korením.

Mäso prikryjeme a dusíme do mäkka.

Bravčové plátky by sme mali takto dusiť na miernom ohni asi dve hodiny.

 

 

Po uplynutí doby vyberieme mäso a omáčku zahustíme múkou zmiešanou s malým množstvom vody.

Bravčové karé vložíme späť do omáčky a dusíme ďalších 10 minút.

Po uplynutí doby posypeme mäso nasekanou petržlenovou vňaťou a je pripravené na servírovanie.

Táto večera chutí výborne s ryžou, zemiakmi a šalátom.

Prajeme vám dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes