LEGENDÁRNE Francúzske ŽEMLE, aké v obchode nekúpite: Cesto ako pavučinka, NEKYSNÚ a pečú sa len 20 minút!

Francúzske žemle: Lepšie ako z pekárne!
[mashshare]

Pripravte si doma jemný francúzske pečivo, aké v obchode nedostanete.

Odkedy som objavil recept, tak ho pripravujeme doma pravidelne.

 

 

Nenáročný recept z youtube kanála Armando Felipe Receitas na vynikajúci francúzsky chlieb.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

500 g hladkej múky

5 g kryštálového cukru

10 g sušeného droždia

10 g soli

1 PL margarínu

350 ml vody

Postup:

Do veľkej misy pridáme múku, cukor, droždie a soľ.

Všetko spolu dôkladne rukou premiešame.

 

 

Potom pridáme margarín.

Postupne pridávame ľadovú vodu.

 

 

Miešame rukou.

Rukou vymiesime cesto.

Necháme ho 5 minút odpočívať.

 

 

 

Potom cesto opäť vymiesime.

Necháme 5 minút odpočívať.

Cesto vyložíme na pomúčený stôl.

Rozkrojíme ho na 80 g kúsky (nám vyšlo 11 ks).

 

 

Cesto valčekom vyvaľkáme na pomúčenom stole do tvaru člna (viď video).

Potom ho zrolujeme a uložíme.

 

 

Rolky poukladáme do vymastenej formy na pečenie.

Do stredu roliek urobíme žiletkou zárez.

Necháme ich 10 minút odstáť.

Zatiaľ si predhrejeme rúru.

 

 

Do rúry na spodok vložíme nádobu s vodou.

Formu vložíme do predhriatej rúry.

 

 

Prvých 10 minút pečieme pri teplote 270°C.

Potom teplotu znížime na 180°C (v závislosti od rúry).

Necháme zapiecť do zlatista.

 

 

Po upečení necháme vychladnúť.

Môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes