Pripravte si doma jemný francúzske pečivo, aké v obchode nedostanete.
Odkedy som objavil recept, tak ho pripravujeme doma pravidelne.
Nenáročný recept z youtube kanála Armando Felipe Receitas na vynikajúci francúzsky chlieb.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
500 g hladkej múky
5 g kryštálového cukru
10 g sušeného droždia
10 g soli
1 PL margarínu
350 ml vody
Postup:
Do veľkej misy pridáme múku, cukor, droždie a soľ.
Všetko spolu dôkladne rukou premiešame.
Potom pridáme margarín.
Postupne pridávame ľadovú vodu.
Miešame rukou.
Rukou vymiesime cesto.
Necháme ho 5 minút odpočívať.
Potom cesto opäť vymiesime.
Necháme 5 minút odpočívať.
Cesto vyložíme na pomúčený stôl.
Rozkrojíme ho na 80 g kúsky (nám vyšlo 11 ks).
Cesto valčekom vyvaľkáme na pomúčenom stole do tvaru člna (viď video).
Potom ho zrolujeme a uložíme.
Rolky poukladáme do vymastenej formy na pečenie.
Do stredu roliek urobíme žiletkou zárez.
Necháme ich 10 minút odstáť.
Zatiaľ si predhrejeme rúru.
Do rúry na spodok vložíme nádobu s vodou.
Formu vložíme do predhriatej rúry.
Prvých 10 minút pečieme pri teplote 270°C.
Potom teplotu znížime na 180°C (v závislosti od rúry).
Necháme zapiecť do zlatista.
Po upečení necháme vychladnúť.
Môžeme servírovať.
Dobrú chuť!
Video návod: