Šťavnaté nové zemiaky upečené v rúre môžu byť také chutné, že hravo zatienia všetky ostatné jedlá.
Tieto zemiaky môžete servírovať k mäsu alebo šalátu, ale chutia výborne aj samotné s kyslou smotanou.
Unikátny recept na najchutnejšie pečené zemiaky z youtube kanála Prahnulo mi.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
1 – 1,5 kg nových zemiakov
1 PL suchého korenia
1/2 PL mletého čierneho korenia
1 PL mletej červenej papriky
1/2 PL sušenej petržlenovej vňate
1/2 PL granulovaného cesnaku
80 ml rastlinného oleja
Postup:
Na začiatku zemiaky dôkladne umyjeme.
Potom nožíkom zoškriabeme šupku (môžeme ju aj vydrhnúť hrubou kefou).
Prípadne šupku nemusíme vôbec odstraňovať.
Potom zemiaky znova opláchneme a prekrojíme na polovicu.
Do hrnca s vodou pridáme trochu soli.
Vložíme zemiaky a prekryjeme pokrievkou.
Po zovretí varíme ďalšie tri minúty.
Uvarené zemiaky preložíme do väčšej misy a necháme trochu vychladnúť (stačia 3-4 minúty).
K zemiakom pridáme korenie.
Potom pridáme olej.
Rukou dôkladne premiešame, aby sa korenie dostalo na každý zemiak.
Plech na pečenie vymastíme olejom.
Zemiaky vložíme na plech a rozložíme.
Plech vložíme do predhriatej rúry.
Pečieme 20-25 minút pri teplote 200°C.
Môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: