Ako pripraviť LUXUSNÚ zmrzlinu za 10 minút? Robím ju LEN z mlieka a 100 g cukru, chutí geniálne!

[mashshare]

Denná teplota utešene stúpa a vy ste dostali chuť na niečo sladké a hlavne osviežujúce?

 

 

Máme pre vás skvelé riešenie – domácu krémovú zmrzlinu z pár ingrediencií, ktorú máte pripravenú behom chvíľky.

Unikátny recept na najchutnejšiu domácu zmrzlinu z youtube kanála Magische Desserts.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Prečo sa oplatí pripraviť si zmrzlinu doma?

Domáca zmrzlina podľa nášho receptu vám umožňuje úplnú kontrolu nad použitými ingredienciami. Môžete tak použiť kvalitné mlieko, sušené mlieko a kondenzované mlieko bez pridaných arómy, farbív a konzervantov.

 

 

Môžete experimentovať s rôznymi pomermi surovín a pridávať rôzne príchute, ako napríklad vanilku, kakao, ovocie, orechy a čokoládu, čím dosiahnete nekonečné množstvo variácií.

Prekvapivo, príprava domácej zmrzliny z týchto surovín je pomerne jednoduchá a rýchla. Nevyžaduje si žiadne špeciálne vybavenie, iba hrniec, misku a mrazničku.

Domáca zmrzlina je spravidla lacnejšia ako kupovaná v obchode. Cena surovín na prípravu zmrzliny je nižšia ako cena hotovej zmrzliny a jedným receptom môžete pohostiť viacero ľudí.

Príprava domácej zmrzliny môže byť zábavnou aktivitou pre celú rodinu. Deti sa môžu zapojiť do miešania ingrediencií, ochutnávania zmesi a zdobenia hotovej zmrzliny.

Na luxusnú domácu zmrzlinu potrebujeme:

 

 

500 ml plnotučného mlieka

100 g sušeného mlieka

100 g cukru

1 vanilkový struk (voliteľné)

Štipka soli

Postup:

V hrnci zmiešajte mlieko, sušené mlieko, cukor, vanilkový struk (ak používate) a soľ. Za stáleho miešania zahrievajte na strednom ohni, kým sa cukor nerozpustí a zmes nezačne hustnúť.

Zmes odstavte z ohňa a nechajte vychladnúť na izbovú teplotu. Vychladnutú zmes nalejte do nádoby na zmrzlinu a vložte do mrazničky.

Zmrzlinu každých 30 minút premiešajte, aby ste zabránili tvorbe ľadových kryštálov. Zmrzlina je hotová, keď je pevná a krémová.

Tipy:

Pre bohatšiu chuť môžete do zmesi pridať 1 lyžicu kondenzovaného mlieka.

Zmrzlinu môžete ochutiť rôznymi príchuťami, ako napríklad vanilkou, kakaom, ovocím, orechmi a čokoládou.

Pred podávaním nechajte zmrzlinu mierne zmäknúť.

Druhý recept na zmrzlinu zo sušeného mlieka

 

 

Potrebujeme:

300 ml mlieka

2 žĺtky

40 g kryštálového cukru

50 g kondenzovaného mlieka

70 g sušeného plnotučného mlieka

60 g bielej čokolády

400 ml smotany na šľahanie

Voliteľné (prísady na ozvláštnenie chuti):

kakao

mrazené ovocie

vanilková aróma

kúsky tmavej čokolády

Postup:

Do hrnca nalejeme mlieko, pridáme žĺtky.

Nasypeme cukor a metličkou vymiešame.

 

 

Ďalej pridáme kondenzované a sušené mlieko.

Dôkladne premiešame.

Hrniec preložíme na sporák a počas miešania privedieme do varu.

Do mlieka pridáme nasekanú čokoládu a miešame, kým sa nerozpustí.

Horúci krém prelejeme do misky a prekryjeme fóliou.

 

 

Zmes necháme vychladnúť.

Do samostatnej misky nalejeme smotanu. Mixérom vyšľaháme krém.

Trochu šľahačky pridáme do misky s vychladnutým krémom.

Zamiešame a mixérom vyšľaháme.

Krém prelejeme do misky so šľahačkou a špachtľou zamiešame.

 

 

Krém nalejeme do formy.

Vložíme do mrazničky minimálne na dve hodiny.

Po vybratí z mrazničky naservírujeme a ozdobíme rozpustenou čokoládou.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes