Prestaňte kupovať syr: Vezmite obyčajnú PLASTOVÚ FĽAŠU a vyrobte si lahodný syr doma, za 5 minút!

Máme pre vás recept, ktorý určite nie každý pozná, no zaručene vás prekvapí a hneď ho budete chcieť vyskúšať.
[mashshare]

Chcete si rýchlo a jednoducho pripraviť lahodný domáci syr v plastovej fľaši?

 

 

Máme pre vás recept, ktorý určite nie každý pozná, no zaručene vás prekvapí a hneď ho budete chcieť vyskúšať.

Fascinujúci recept na lahodný domáci syr z youtube kanála Delicious milk recipes.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Existuje mnoho dôvodov, prečo sa oplatí vyrobiť si domáci syr bez siridla

Zdravotné benefity

Kontrola prísad: Pri výrobe domáceho syra máte úplnú kontrolu nad použitými prísadami. Môžete tak používať čerstvé, plnotučné mlieko bez akýchkoľvek pridaných hormónov, antibiotík alebo konzervačných látok.

Zdravá alternatíva: Domáci syr vyrobený bez siridla je prirodzene bohatý na bielkoviny, vápnik a probiotiká, ktoré sú dôležité pre zdravie kostí, trávenia a imunitného systému. Zároveň má nižší obsah soli a tuku ako syry kupované v obchode.

Vhodný pre vegánov: Domáci syr sa dá vyrobiť aj bez syridla živočíšneho pôvodu, čím sa stáva skvelou alternatívou pre vegánov a vegetariánov.

Chuť a všestrannosť

 

 

Jedinečná chuť: Domáci syr má jedinečnú a lahodnú chuť, ktorú v obchodoch nenájdete. Chuť sa môže líšiť v závislosti od použitého mlieka, kultúry a dĺžky fermentácie.

Všestranné použitie: Domáci syr sa dá použiť na rôzne účely, ako napríklad na sendviče, šaláty, cestoviny, pizzu alebo len tak na maškrtenie.

Ekonomické aspekty:

Nízke náklady: Domáci syr je oveľa lacnejší ako syry kupované v obchode, najmä ak používate čerstvé mlieko z miestnej farmy.

Na domáci syr potrebujeme:

prázdnu 1 l plastovú fľašu

2 l mlieka

soľ

50 ml bieleho octu

100 g masla

200 g mozzarelly

chlieb

balzamikovú omáčku

paradajku

Postup:

Z prázdnej plastovej fľašky odrežeme hrdlo a zúženú vrchnú časť.

Do hrnca nalejeme mlieko. Pridáme soľ a zamiešame.

 

 

Mlieko zohrejeme. Pridáme ocot a premiešame.

Varíme, kým sa nevytvorí srvátka.

Keď mlieko zovrie, zamiešame a odstavíme zo sporáku.

Potom mlieko precedíme cez sitko do misky. V hrnci rozpustíme maslo.

 

 

Do rozpusteného vriaceho masla pridáme syr a zamiešame.

Zmes osolíme a premiešame.

Na hrubom strúhadle nastrúhame mozzarellu.

Nastrúhaný syr pridáme do hrnca.

Za stáleho miešania varíme, kým sa mozzarella nerozpustí.

Hotový syr prelejeme do fľašky a necháme vychladnúť.

 

 

Zo stuhnutého syra pomocou nožníc odstránime fľašu.

Syr nakrájame na plátky.

Plátok syra servírujeme s krajcom chleba, plátkom paradajky a balzamikovým olejom.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: tjn
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes