Tieto recepty na fantastické domáce zmrzliny pozná málokto.
Dokonalé a hlavne chutné osvieženie počas teplých dní, na inú zmrzlinu si už ani nespomeniete.
Výnimočné recepty na dokonalé domáce ovocné zmrzliny z youtube kanála Bestes Essen hier.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Na malinovú zmrzlinu potrebujeme:
300 g malín
70 g kryštálového cukru (1/3 šálky)
5 g pektínu (1 ČL)
400 ml smotany na šľahanie (1 + 3/5 šálky)
120 g kondenzovaného mlieka (1/3 šálky)
sušienky
Postup:
Do hrnca pridáme maliny. Nasypeme cukor, pektín a metličkou zamiešame.
Privedieme do varu a varíme jednu minútu.
Malinovú zmes prelejeme do formy a necháme vychladnúť na izbovú teplotu.
Do samostatnej misky nalejeme smotanu.
Mixérom šľaháme do zhustnutia.
Pridáme kondenzované mlieko.
Šľaháme ešte 1-2 minúty.
Na spodok formy (16 x 16 cm) naukladáme sušienky.
Do šľahačky pridáme 2/3 malinovej zmesi.
Špachtľou premiešame.
Krém nanesieme na sušienky a zarovnáme.
Na vrch nanesieme zvyšok malinovej zmesi a špachtľou premiešame.
Naukladáme sušienky.
Vložíme do mrazničky minimálne na 4 hodiny.
Môžeme servírovať.
Na citrónovú zmrzlinu potrebujeme:
2 žĺtky
50 g kryštálového cukru
kôru z 1 citróna
25 g kukuričného škrobu (1 PL)
500 ml mlieka (2 šálky)
šťavu z 1 citróna
150 ml smotany na šľahanie (3/5 šálky)
100 g kondenzovaného mlieka
Postup:
Do hrnca pridáme žĺtky. Pridáme cukor, citrónovú kôru a metličkou premiešame.
Potom pridáme škrob a dôkladne zamiešame.
Nalejeme mlieko a dobre premiešame.
Zmes varíme na miernom ohni do zhustnutia.
Krém nalejeme do misy, prikryjeme fóliou a necháme vychladnúť.
Z citróna vytlačíme šťavu.
Do hlbokej misky nalejeme kondenzované mlieko.
Pridáme citrónovú šťavu a mixérom šľaháme 1-2 minúty.
Do ďalšej misky nalejeme smotanu a vyšľaháme krém.
Potom do šľahačky pridáme krém a dôkladne vyšľaháme.
Pridáme vyšľahané kondenzované mlieko so citrónovou šťavou a všetko spolu prešľaháme.
Krém prelejeme do sklenenej formy a zarovnáme.
Prekryjeme a vložíme do mrazničky aspoň na dve hodiny.
Po vybratí z mrazničky necháme 30 minút odstáť.
Môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: