Hľadáte recept na jednoduchý a chutný dezert, ktorý zvládne aj začínajúci kuchár? Potom je táto jemná bublanina s tvarohovou plnkou presne pre vás.
V porovnaní s obyčajnou bublaninou ukrýva v ceste aj veľmi lahodnú tvarohovú plnku, ktorá koláčik vystrelí na celkom iný level.
Fantastická dobrota z youtube kanála Yasemin Gotovit, ktorú si obľúbi každý.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Bublaninu môžete ľubovoľne ochutiť ovocím podľa sezóny, jahodami, marhuľami, slivkami, alebo čučoriedkami. Vyskúšajte ju aj s posýpkou z orechov alebo kokosovej múky. Neváhajte a pustite sa do pečenia!
Tip:
Bublaninu môžete piecť aj vo forme na muffiny. V tomto prípade skráťte čas pečenia na 20-25 minút.
Potrebujeme:
4 vajcia
220 g kryštálového cukru
štipku soli
1 PL vanilkového cukru
200 ml mlieka
200 ml rastlinného oleja
400 g hladkej múky
15 g prášku do pečiva
Na plnku:
400 g tvarohu
100 g kryštálového cukru
1 vajce
1 PL kukuričného škrobu
bobuľové ovocie podľa chuti
Na posypanie:
práškový cukor
Postup:
Do misky rozbijeme vajcia. Pridáme cukor, soľ a vanilkový cukor a mixérom vyšľaháme.
Potom do zmesi nalejeme olej a mlieko.
Metličkou dôkladne premiešame. Nasypeme múku a prášok do pečiva.
Zmes vyšľaháme mixérom.
Do samostatnej misky pridáme tvaroh a vajce.
Potom pridáme cukor a vidličkou zmiešame.
Nakoniec pridáme škrob a premiešame.
Cesto prelejeme do formy (26 x 17 cm) vystlanej papierom na pečenie.
Na vrch cesta pomocou lyžice nanesieme tvarohovú zmes.
Na tvarohovú plnku naukladáme ovocie. Koláč vložíme do predhriatej rúry.
Pečieme 35-40 minút pri teplote 180°C.
Hotový koláč necháme vychladnúť.
Posypeme práškovým cukrom a môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod :