Ponúkame vám recept na najlepšiu jarnú večeru alebo sýty obed.
Je to veľmi jednoduché jedlo z portálu smakosze a zvládnete ho pripraviť za chvíľu. Stačia vám mladé zemiaky a kapusta.
Recept pozostáva z mladých zemiakov a mladej kapusty.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Najlepšie na tom je, že jednoducho a rýchlo z týchto prísad pripravíte jedlo pre celú rodinu.
Vďaka sezónnym surovinám je pokrm lacný aj na prípravu.
Tak už neváhajte, pozrite si recept nižšie v článku a pripravte si túto neodolateľnú pochúťku ešte dnes.
Všetci doma sa z nej budú tešiť a určite budú žiadať viac.
Okrem spomenutej kapusty a zemiakov budete potrebovať aj ďalšie ingrediencie a koreniny.
Všetky sú uvedené nižšie v článku.
Starostlivo ich skontrolujte a môžete začať s prípravou.
Na prípravu mladých zemiakov s kapustou potrebujeme:
700 g nových zemiakov
1/2 hlavy mladej kapusty
250 g údenej slaniny
1 cibuľu
2 strúčiky cesnaku
zväzok kôpru
pár vetvičiek čerstvého tymianu
mleté čierne korenie
soľ
Postup:
Zemiaky ošúpeme a uvaríme v osolenej vode do mäkka.
Slaninu nakrájame na malé kocky.
Opečieme na rozpálenej, ale suchej panvici.
Cibuľu a cesnak ošúpeme a nasekáme nadrobno. Čerstvý tymian tiež nasekáme.
Umytú kapustu nakrájame na úzke plátky a vložíme do misky.
Pridáme soľ, premiešame a na chvíľu odstavíme.
Scedené zemiaky pridáme k slanine a spolu opečieme. V prípade potreby nakrájame zemiaky na polovicu.
Pridáme cibuľu, tymian a všetko premiešame. Keď je cibuľa priehľadná, pridáme cesnak.
Restujeme asi pol minúty a keď zacítime jemnú arómu cesnaku, pridáme nakrájanú kapustu.
Pridáme čierne korenie, premiešame a neprikryté smažíme 10 minút.
Po uplynutí tejto doby je naša ľahká jarná večera hotová.
Posypeme nasekaným kôprom a môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!