Ponúkame vám dva fantastické recepty na neskutočne jednoduché dezerty, na ktorých prípravu vám bude stačiť len pár ingrediencií.
Vaši najbližší budú doslova ohromení týmito delikatesami, rozhodne ich ocenia a nikto neostane len pri jednom kúsku.
Jednoduchý a rýchly čokoládovo-banánový dezert z youtube kanála Hearty food.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Tento dezert sa dá pripraviť za 5 minút, takže je ideálny pre zaneprázdnených ľudí alebo pre spontánne dezerty.
Nemusíte tráviť hodiny v kuchyni, aby ste si vychutnali chutný a lahodný dezert.
Môžete experimentovať s rôznymi druhmi maslových sušienok, čokolády a ovocia, aby ste vytvorili rôzne chuťové profily. Taktiež môžete dezert ozdobiť orieškami, šľahačkou alebo čerstvým ovocím.
Navyše, banány sú bohaté na draslík a vlákninu, maslové sušienky poskytujú energiu a čokoláda obsahuje antioxidanty.
Samozrejme, dezert nie je bez kalórií, ale vďaka nízkemu obsahu cukru a spracovaných surovín je zdravšou alternatívou k mnohým iným dezertom.
Potrebujeme:
250 g sušienok
1-2 banány
120 g + 240 g čokolády
rastlinný olej
Postup:
Do nádoby od mixéra nalámeme sušienky a pomelieme.
Sušienkový prášok presypeme do veľkej misky. Ošúpané banány roztlačíme vidličkou.
Banánové pyré pridáme do misky s pomletými sušienkami.
Premiešame a vymiesime hladké cesto.
Cesto vložíme medzi dve potravinové fólie a valčekom vyvaľkáme.
Potom cesto zarovnáme do tvaru obdĺžnika a vložíme do sklenenej formy vystlanej papierom na pečenie.
Do malej misky nalámeme 120 g čokolády.
Roztopíme ju v mikrovlnke, pridáme trochu oleja a zamiešame.
Čokoládou polejeme banánové cesto a zarovnáme.
Dezert vložíme na 20 minút do chladničky.
V miske roztopíme 240 g čokolády a zmiešame s trochou oleja.
Po uplynutí doby vyberieme dezert z formy a obrátime.
Odstránime papier a na cesto nanesieme čokoládu.
Vrch ozdobíme bielou čokoládou a vložíme na 30 minút do chladničky.
Môžeme servírovať.
Bonus – Recept na mandľový nepečený dezert
Potrebujeme:
120 g čokoládových sušienok
80 g mandlí
80 g rozpusteného masla
100 g čokolády
40 ml smotany na varenie
Postup:
V mixéri pomelieme sušienky s mandľami.
Pomleté sušienky s mandľami presypeme do hlbokej misky.
Nalejeme roztopené maslo a premiešame.
Do silikónovej formy na muffiny vložíme 6 papierových košíčkov.
Potom do košíčkov vložíme sušienkovú zmes.
Pomocou úzkeho „štamprlíka“ vyhĺbime v strede jamku.
Formu vložíme na 30 minút do chladničky.
V miske roztopíme čokoládu.
Pridáme teplú smotanu a dobre zamiešame.
Čokoládovú polevu nalejeme do jamky v dezerte.
Dezert vložíme na 30 minút do chladničky.
Môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: