Veľmi originálny recept so zaujímavou technikou prípravy.
Nevšedný vzhľad a mimoriadne lahodná chuť, ktorá vás dostane.
Výnimočný recept na dokonalý nórsky dezert z youtube kanála Mazzali Oshxona.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
Na cesto:
800 g hladkej múky
soľ
12 g prášku do pečiva
500 g masla
80 g kyslej smotany
8 žĺtkov
Na pusinky:
8 bielkov
vanilkový cukor
300 g kryštálového cukru
300 g vlašských orechov
Na krém:
100 g masla
1 balenie kondenzovaného mlieka
Postup:
Do hlbokej misy nasypeme múku. Pridáme prášok do pečiva a soľ.
Metličkou premiešame.
Zachladené maslo namočíme do múky a nastrúhame.
Rukami vymiešame sypké cesto.
Do stredu vyhĺbime jamku a vložíme žĺtky a smotanu.
Špachtľou zmiešame a rukou vymiesime hladké cesto.
Cesto vytvarujeme a rozdelíme na tri časti.
Zabalíme do fólie a vložíme do chladničky na 20 minút.
Medzitým do samostatnej hlbokej misy pridáme bielky.
Pridáme vanilkový cukor a vyšľaháme hustú penu.
Počas šľahania pridáme cukor.
Na podložku položíme papier na pečenie.
Nastrúhame naň jednu časť cesta.
Vytvarujeme obdĺžnik a na cesto nanesieme pomocou cukrárskeho vrecka krém z bielkov.
Krém posypeme nasekanými orechmi. Cesto aj s papierom preložíme na plech.
Vložíme do predhriatej rúry a pečieme 20 minút pri teplote 170°C.
Rovnaký postup zopakujeme aj s ostatnými cestami.
Do samostatnej misky pridáme maslo. Mixérom vyšľaháme.
Pridáme kondenzované mlieko a vyšľaháme.
Cesto preložíme na podnos a pomocou vrecka nanesieme maslový krém.
Položíme ďalšie cesto a celý proces zopakujeme.
Môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod.