Predstavujeme vám jednoduchý a chutný domáci dezert, ktorý sa u nás doma nikdy neomrzí.
Touto lahodnou čokoládovou zmrzlinou spravíte radosť nielen sebe, ale aj svojim blízkym.
Vynikajúci recept na lahodnú domácu čokoládovú zmrzlinu z youtube kanála Herzhaftes Essen
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
2 žĺtky
50 g kryštálového cukru
1 ČL vanilkového cukru
kôru z jedného citróna
500 ml mlieka
25 g kukuričného škrobu
80 g horkej čokolády
šťavu z jedného citróna (50 ml)
70 g kondenzovaného mlieka
100 g syra ricotta
200 ml smotany na šľahanie
Postup:
Do rajnice pridáme žĺtky. Nasypeme kryštálový cukor.
Metličkou vymiešame.
Počas miešania pridáme vanilkový cukor.
Do zmesi nastrúhame citrónovú kôru a premiešame.
Potom počas miešania nalejeme mlieko.
Stále miešame a do zmesi nasypeme škrob.
Rajnicu preložíme na sporák.
Za stáleho miešania varíme do zhustnutia.
Na tvrdej podložke nožom nasekáme čokoládu. Nasypeme ju do krému.
Počas miešania varíme, kým sa čokoláda nerozpustí.
Krém prelejeme do hlbokej misky.
Prekryjeme fóliou a necháme vychladnúť.
Z citróna vytlačíme šťavu.
Citrónovú šťavu precedíme do samostatnej misky.
Pridáme kondenzované mlieko a mixérom vyšľaháme.
Do samostatnej misky pridáme smotanový syr, vyšľahané kondenzované mlieko a zamiešame.
Pridáme smotanu a vyšľaháme krém.
Potom prešľaháme aj čokoládový krém.
Do šľahačkového krému mixérom zašľaháme čokoládový krém.
Krém preložíme do sklenenej formy a prikryjeme fóliou.
Vložíme na dve hodiny do mrazničky.
Po vybratí z mrazničky môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: