Dobrý krém je základom domácej prípravy sladkých pochúťok a tento jahodový krém je ideálny na plnenie tort, či zdobenie muffinov a zákuskov.
Vďaka tomuto čerstvému jahodovému krému dodáte svojim dezertom zdravý a lahodný nádych.
Výnimočný recept na nadýchaný jahodový krém z youtube kanála Tundes Cakes Recipes.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
600 g čerstvých jahôd
50 ml citrónovej šťavy (1/2 citróna)
2 PL medu (voliteľné, môžeme nahradiť cukrom alebo sladidlom)
50 g kukuričného škrobu (možno nahradiť 100 g hladkej múky)
300 ml mlieka
1 ČL vanilkovej esencie
250 ml smotany na šľahanie
Postup:
Na začiatku dôkladne umyjeme jahody.
Nakrájame ich na menšie kúsky.
Vložíme do menšieho hrnca.
Hrniec preložíme na sporák.
Pridáme citrónovú šťavu.
Premiešame a varíme na miernom ohni.
Z času na čas premiešame.
Pridáme med, zamiešame a necháme dve minúty prevrieť.
Hrniec odstavíme zo sporáku a jahody rozmixujeme.
Pridáme trochu mlieka a metličkou premiešame.
Potom pridáme škrob a dôkladne zamiešame.
Nalejeme zvyšok mlieka.
Do zmesi pridáme vanilkovú esenciu.
Hrniec preložíme späť na sporák.
Za stáleho miešania privedieme do varu.
Horúci krém prelejeme do misky.
Prekryjeme fóliou a necháme vychladnúť minimálne na dve hodiny.
Najprv necháme krém vychladnúť a potom ho vložíme do chladničky.
Po uplynutí doby krém prešľaháme mixérom.
Do samostatnej misky nalejeme smotanu.
Vyšľaháme hustý krém.
Potom do šľahačky postupne pridávame jahodový krém a šľaháme.
Krém vložíme do cukrárskeho vrecka.
Môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: